Hensikten med møtet er at han skal få innspill fra skoleeierne i Troms – både kommuner og fylkeskommunen – på hvordan de driver med rekruttering av lærere.

Vil ha konkrete innspill

– Jeg ønsker å møte alle skoleeierne i Troms og Finnmark for å høre hvilke konkrete planer de har for å rekruttere lærere til sin kommune, sier Isaksen til Universitetet i Tromsøs informasjonsavdeling.

Møtet i Tromsø er det første av to i nord – dagen etter drar han til Alta for å treffe representanter for Finnmark og Nord-Troms.

Lærermangel

Bakgrunnen er problemene med å skaffe lærere nok til skolevesenet i Nord-Norge.

– Jeg er derfor interessert i å høre hvordan skoleeierne faktisk jobber med rekruttering til yrket. Dersom det er gode tiltak, vil vi se på om regjeringen kan bidra til å støtte dem, sier Isaksen.

Vil høste erfaringer fra Tromsø

Statsråden ønsker imidlertid ikke bare å møte skoleeierne.

Fra høsten av vil samtlige lærerutdanninger i Norge være femårige. Det har lærerutdanningen i Tromsø vært i flere år allerede, og Isaksen ønsker å høste erfaringer fra UiT.

– Selv om det er kommunene som har ansvar for å rekruttere lærere, så er regjeringen bekymret for den store mangelen på kvalifiserte lærer som allerede er i Nord-Norge – og for utviklingen som viser at mangelen på lærere kommer til å øke i årene som kommer, sier han.

Speed-dating

Derfor ønsker han å sette skoleeierne i kontakt med lærerstudenter i Tromsø og Alta for å bidra til rekruttering.

Dette skal blant annet skje via speeddating mellom de vordende lærerne og skoleeierne i Troms og Finnmark.