Ashram Islam, som var fører av personbilen, klarte med nød og neppe å gjøre en unnamanøver for å unngå et sammenstøt med bussen. Han var kjørende på vei nordover i Grønnegata da nestenulykken fant sted. I dét han krysset Fredrik Langes gate på grønt lys, kom rute 20 kjørende opp Fredrik Langes gate, i retning Kongsbakken, uten tegn til å stoppe for møtende trafikk.

– Det er utrolig heldig at dette hendte på et tidspunkt med lite trafikk, slik at jeg fikk kjørt inn i motgående kjørefelt og avverget kollisjonen, sier Islam.

Toåring i baksetet

Nestenulykken ble fanget opp på video av Islam selv, som var på tur hjem etter å ha kjørt sin kone til jobb.

– Politiet ba meg komme innom med videoen, men jeg tviler på at de vil følge det opp, siden ulykken ble avverget, sier han.

Islam forteller at hendelsen var ekstra skremmende siden deres to år gamle datter satt og sov i baksetet da bussen holdt på å smelle inn i bilen.

Etterspør erfaring

På videoen ser man at bussen står og venter i krysset, men begynner å kjøre i dét lyssignalet blir rødt.

– Jeg hører stadig vekk mye rart om bussene her i byen, sier Islam, og utdyper:

– Det har vært alt fra frekke sjåfører til busser som kjører inn i husvegger, så jeg begynner jo å lure på hvor mye trafikkerfaring som egentlig trengs for å kunne føre offentlige transportmiddel.

Ikke godt humør

Islam klarte å nå igjen bussen etter tre busstopp for å konfrontere sjåføren, og beskriver bussførerens oppførsel som svært ubehøvlet og aggressiv.

– Jeg stoppet foran bussen ved Kongsbakken for å spørre hva som skjedde, men sjåføren begynte bare å rope og skrike til meg at jeg måtte pelle meg av veien, og oppførte seg som om det hele var min feil, forklarer Islam oppgitt.

– Skal ikke skje

Tidligere i mars ble det innrapportert til politiet at en fotgjenger nesten ble kjørt ned av rute 42-bussen. Da kjørte også bussen på rødt lys.

Driftssjef Magnar Nilssen ved Nobina sier at trafikkreglene selvfølgelig også gjelder for Nobina, og at episoder som denne ikke skal skje.

– Yrkessjåfører skal vise yrkesstolthet, så det er ikke greit om noen tar for lett på trafikkreglene, sier han.

Om noen skulle være utsatt for lignende situasjoner, er oppfordringen fra Nobina klar:

– Dersom noen mener at en sjåfør kjører uaktsomt eller bryter trafikkloven, ber vi dem notere seg rutenummer og klokkeslett, og ta kontakt med oss.

HELDIG: Ashram Islams to år gamle datter lå og sov i baksetet da han bare så vidt klarte å unngå sidekollisjon med en buss. Foto: Privat
NOBINA: Driftsjef Magnar Nilssen oppfordrer til å ta direkte kontakt med busselskapet ved lignende hendelser. Foto: Tom Benjaminsen