Gir 10.000 til årets fasteaksjon: Kjemper for å slå rekorden fra 2014

Ordfører Kristin Røymo er glad for å støtte årets fasteaksjon, som skal gi flere mennesker tilgang til rent vann.

LIVSVIKTIG VANN: Ordfører Kristin Røymo (fra venstre) er med på å støtte Kirkens Nødhjelps innsamlingsaksjon for å sikre rent vann til alle. Her med Sandra Evensen, Hilda Kristine Hanssen, Jon Birkelund, Julianne Sundstrøm Heimland, Amalie Benedikte Skogvik og Emily Helen Lethrud.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Tromsø kommune har i år valgt å støtte fasteaksjonen med 10.000 kroner. Ordfører Kristin Røymo mener årets tema er spesielt viktig, og håper at så mange som mulig velger å bidra.

– Et bidrag på 200 kroner gir et menneske varig tilgang på rent vann. Det koster ikke mer enn at de fleste har råd til å bidra, sier Kristin Røymo.

LES OGSÅ: Så mye samlet Isac Elliot og Kreftforeningen inn

Stort engasjement for årets aksjon

Søndag 2. april starter Norges nest største innsamlingsaksjon for 50. gang, fasteaksjonen 2017, i regi av Kirkens Nødhjelp. Innsamlingsleder Hilda Kristine Hanssen gleder seg masse til det hun tror blir en veldig bra aksjon.

LES OGSÅ: Rekordinnsamling for Liverbirds Tromsø

Hanssen har som mål å slå rekorden fra 2014 da de fikk inn 305.000 kroner. Med så mange engasjerte, i tillegg til støtten fra kommunen, har hun stor tro på at dette vil skje.

– Det er så mange som samarbeider om dette prosjektet i år. Konfirmantene i de forskjellige menighetene, speidere, frivillige fra Kirkens Nødhjelp, og for første gang i år er også flere frimenigheter med, sier hun.

Konfirmantene bidrar

Sandra Evensen (15), Julianne Sundstrøm Heimland (14), Emily Helen Lethrud (14) og Amalie Benedikte Skogvik (14) er blant konfirmantene som skal delta på årets fasteaksjon. De syns det er fint å kunne hjelpe andre.

LES OGSÅ: Løpefest samlet inn tusenvis av kroner til MS-syke Kjetil Knutsen

Ordføreren har følgende råd til konfirmantene og andre som skal gå for fasteaksjonen:

– Når dere blir lei eller sliten av innsamlingen, må dere huske på at det er til en god sak. Dere gir mennesker rent vann, og barn muligheten til en utdanning.

30 år med innsamling

Jon Birkelund er innsamlingsveteran for Kirkens Nødhjelp. Han har vært frivillig i over 30 år, men har ikke tenkt å gi seg med det første.

– Jeg blir yngre hver gang jeg får være sammen med konfirmantene, sier Birkelund.