– Jeg ønsker meg sånne profiler som er knallgode på sitt felt. Mona er byens beste på service, Kim Daniel er gründer. Klart det virker skjerpende å få dem inn i representantskapet, sier konsernsjef Jan-Frode Janson.

Brukte sosiale medier

Representantskapet er bankens øverste organ, og skal sørge for at banken fungerer etter sitt formål og i samsvar med lover og vedtekter. Det er dette organet som velger medlemmer til bankens styre.

LES OGSÅ: Hun blir ny direktør i Sparebanken (for abonnenter)

Arthur og Abelsen er valgt inn som representanter for bankens innskytere, som er representert med 12 medlemmer i representantskapet. De ble valgt inn på en litt utradisjonell måte.

– Vi skiller oss litt fra andre banker ved at vi hentet inn forslag på kandidater på sosiale medier, sier Janson.

Tillitserklæring

Representantskapet består av egenkapitalbeviseiere, kunder, ansatte og representanter fra bankens største eier – det nordnorske samfunnet.

– Jeg ble nominert, og det tar jeg som en stor tillitserklæring. Jeg synes banken rolle er spennende, med det samfunnsansvaret den skal ivareta og er tett på Nord-Norge. Vi representerer er stort tverrsnitt av befolkningen. Representantskapet har en bred sammensetning, sier Arthur.

LES OGSÅ: Leverte enormt overskudd i fjor: - Må si oss veldig fornøyd med det

Mange oppgaver

Han og Mona Abelsen er valgt inn for tre år. Representantskapet møtes en gang i året. I tillegg til å velge bankens styre skal representantskapet blant annet føre tilsyn med styrets forvaltning av banken, velge medlemmer til bankens valgkomité, gi styret fullmakt til å ta opp ansvarlig lån og fullmakt til å foreta kapitalforhøyelser.

– Jeg sitter her fordi jeg ikke har økonomisk utdanning, men er selger i butikk. Sparebanken Nord-Norge er jordnær, inkluderende, personlig og nordnorsk eid. Jeg har lært meg banken å kjenne både personlig og gjennom firmaet mitt, sier Mona Abelsen.

LES OGSÅ: Her skal det brukes én million på ny belysning (for abonnenter)