Søndag fikk politiet melding om overgrepet. De startet umiddelbart etterforskning, og etter kort tid ble en mann i 60-årene pågrepet og siktet.

– Vedkommende erkjenner ikke straffskyld og er nå løslatt, sier påtaleleder Einar Sparboe Lysnes til iTromsø.

Lysnes opplyser at mannen jobber på samme skole som barnet er elev ved, men samtidig at det ikke er noen direkte sammenheng mellom overgrepet og skolen.

– Det er verken stedlig eller relasjonsmessig tilknytning mellom det anmeldte forholdet og skolen, sier han.

Har gjort flere beslag

Overgrepet skal ha skjedd i forrige uke.

– Det er gjennomført avhør av den siktede, samt at vi har gjort en del beslag i saken som nå skal analyseres. Det er også foretatt tilrettelagt avhør av den fornærmede i saken, forteller påtalelederen.

Vil gjennomføre flere avhør

Ifølge politiet er mannen tatt ut av tjeneste ved skolen mens etterforskningen pågår.

– Vi har vært i møte med kommunen og skolen i dag og informert om saken, sier Lysnes.

– Hvor går veien videre nå?

– Vi vil avhøre flere av de involverte og se om det er andre som kan kaste lys over den konkrete saken. Vi undersøker også om det kan være grunnlag for mistanke om andre lovbrudd, svarer Lysnes.

Stiller med nødvendig personell

Ifølge Kari Henriksen, avdelingsdirektør for utdanning i Tromsø kommune, vil mannen være fritatt fra tjeneste fram til situasjonen er etterforsket og avklart. Dette er ifølge Henriksen rutine i slike saker.

Hun opplyser at ansatte ved skolen, samt elevenes foresatte, er informert om det som har skjedd. Kommunen har også koblet på helsesøter og stiller nødvendig personell til rådighet ved behov.

– Nå er det viktigste at de som er knyttet til skolen, altså elever og foresatte, får nødvendig informasjon, og at ansatte blir orientert om de faktiske forholdene, sier Henriksen.

Sendte SMS til foreldre

I ei tekstmelding fra skolens rektor til foresatte, opplyses det om de faktiske forhold i saken. Det oppgis også telefonnummer til helsesøster, fagleder og politiets etterforskningsleder.

«Vi forstår at dette kan lede til mange spørsmål og uro. Skolen jobber tett og godt med politiet, og er tilgjengelig dersom dere har spørsmål eller behov,» heter det i tekstmeldingen.

– Det er sjokkerende og trasig. Det er ikke ei tekstmelding man går og venter på å få. Likevel synes jeg kommunen og skolen har gjort en god jobb for å ivareta oss foreldre og barna våre. De har satt i gang hele apparatet, gitt oss tilgang til helsesøster og fagleder, og har informert godt, sier FAU-leder ved skolen, og fortsetter:

– Så langt er det kun de foresatte som har fått beskjed om situasjonen, men jeg forstår det sånn at elevene også skal informeres etter hvert. Det er godt å se at ting fungerer.

Andre overgrepssak på kort tid

22-åringen som har stått tiltalt for overgrep mot i alt 75 barn i Nord-Troms tingrett arbeidet tidligere ved samme skole, hvor han møtte flere av de fornærmede i saken. Enkelte foreldre ved skolen reagerer nå på at de ikke fikk samme type informasjon av kommunen da, men var nødt til å oppdage det gjennom medieoppslag.

– Hva er grunnen til at dere nå velger å gå ut med informasjon til foresatte og elever ved skolen?

– Jeg har per nå ingen grunn til å gjøre koblinger mellom de to sakene, svarer Henriksen.

– Jeg har gjort meg noen tanker rundt dette, men det er noe med at det er så nært. Jeg kjenner at ting må få lov til å synke litt inn, samt at jeg må få snakket med flere av foreldrene, sier FAU-lederen.