Forretningsplanen gikk til topps i den lokale finalen i Tromsø. I den regionale finalen i Bodø sist helg ble de nummer to. Det sikret dem en plass i den nasjonale finalen, som arrangeres i Oslo i slutten av september.

– Det er utrolig gøy å se hvor langt man kan nå, med noe som i utgangspunktet kun var for gøy. Etter at vi gikk videre fra Tromsø har vi satt oss høyere mål, og nå ønsker vi å hevde oss nasjonalt, sier Martin Ottestad.

Fokus på det sosiale

Fra før av har vi apper som Tinder, Couchsurfing, Happn og Airbnb, men nå er det Jaunt som gjelder, skal vi tro Venture Cup.

Det blir ny app: Uansett hvordan det går i den nasjonale finalen i Venture cup, kommer Martin Ottestad og forretningsmakkeren Ane Høiby Wikeland til å utforme appen Jaunt, og teste den på markedet.

– I dag finnes det mange sosiale plattformer hvor man kan møtes. Dette viser at vi ikke er redd for å møte nye folk, men det vi trenger er en «icebreaker», sier studentene med idéforslaget.

Gjennom sport og friluftsliv ønsker de å bryte den såkalte isen, som oppstår i møte med nye mennesker.

– Vi tror at felles interesser gjennom sportslige aktiviteter er den perfekte måten å bryte isen på. Jaunt er et sosialt medium som vil forenkle måten man finner sammen, utforsker, og opplever store og mindre hendelser, sier Ottestad og Wikeland.

Forretningsplan

Venture Cup er en konkurranse der studenter fra hele Norge kjemper om å ha den beste forretningsplanen.

– Vår app vil være et verktøy for alle. Enten du er student i en ny by, en ensom backpacker, eller bare en eventyrlysten sjel som vil komme deg ut av komfortsonen, sier Ottestad.

Forslaget har mange likhetstrekk med lignende apper. Planen er at du skal opprette en profil, hvor du presenter deg selv og deler dine interesser.

– Du må lage en post der du kort beskriver hvilken aktivitet du har i tankene. Da kan folk reagere på din post, eller du kan reagere på poster andre har laget. Da blir dere koblet opp mot hverandre og kan begynne å planlegge aktiviteten, forklarer studentene.

– Aktivitetene kan være alt fra en topptur i nærheten som du ennå ikke har vært på, eller at du har lyst til å dra å spille fotball i parken, legger de til.

– Byr på utfordringer

Ane Høiby Wikeland studerer for øyeblikket i Nederland. Det kan komme til å by på enkelte utfordringer.

– Det går mye over telefon og meldinger, siden hun fortsatt studerer i Nederland. Det byr på noen utfordringer, men vi tror det skal gå fint. Vi har også begynt å se på muligheter med å utvide teamet, påpeker Martin Ottestad.

Nasjonal finale

De to beste fra hver region møtes til slutt i den nasjonale finalen. Der har man mulighet til å sikre seg god startkapital, mentor-coaching og god omtale fra media.

– Det blir kjempestort. Det kommer til å bli større enn det var i den lokale og den regionale finalen. Konkurransen blir hard, men når vi har kommet så langt ønsker vi å vinne den nasjonale finalen, sier Ottestad.

– Det blir app

Nå begynner det virkelig arbeidet for studentene inn mot finalen, med å sette forretningsplanen ut i livet.

– Veien videre for oss bli å komme i kontakt med en programmerer, og begynne å bygge opp appen. Når finaledagen kommer bør vi ha oppe en prototyp, testet om appen fungerer og allerede ha noen brukere, understreker Ottestad.

Tilbakemeldingene fra juryene de har stått overfor har gjort at de har fått større og større tro på prosjektet.

– Tilbakemeldingene har skapt en økende motivasjon. Uansett hvordan det går i finalen, kommer vi til å lansere appen Jaunt og teste ut markedet, sier studentene bak forretningsplanen.