Hurtigruten har krasjet i Risøyhamn

Hurtigruteskipet "Trollfjord" har onsdag formiddag krasjet i kaia ved Risøyhamn.

Skipet har pådratt seg et stort hull i skroget.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Skipet var på tur å legge til kai i Risøyhamn i 11-tiden i formiddag da uhellet var ute.

- Jeg kan bekrefte at MS "Trollfjord" har hatt et sammenstøt med kaien i Risøyhamn. Det er ingen skader på verken gjester eller mannskap, men skipet har fått noen skader over vannlinja, sier pressevakt i Hurtigruten, Øystein Knoph, til iTromsø.

Blir liggende til kai

Båten blir nå liggende til kai ved Risøyhamn inntil videre.

- Nå konsentrerer vi oss om gjestene, mannskapet og skipet i den rekkefølgen. Vi er i en vurderingsfase der vi får oversikt over situasjonen og bestemmer oss for hva vi skal gjøre videre, sier Knoph.

Usikkert for passasjerene

Det var i overkant av 350 passasjerer og 74 ansatte ombord da Hurtigruten krasjet. Det er fortsatt usikkert hva som vil skje med passasjerene.

- Det er uavklart hvorvidt de kan overnatte på skipet eller om vi må ordne overnatting på hotell. Vi er i samtale med hver enkelt gjest og gruppe for å komme fram til best løsning med hensyn til videre reise, sier Knoph.

- Kjente et kraftig trykk

Hotelldirektør Inger-Helén Hjemvoll 

Inger-Helén Hjemvoll, hotelldirektør på Hotel Aurora i Tromsø, var om bord da det smalt.

- Jeg var i lugaren min og jeg kjente et kraftig trykk. Da ble jeg slengt tilbake i senga mi, forklarer Hjemvoll.

Da hun kom opp i resepsjonsområdet fikk de ingen informasjon om hva som hadde skjedd.

- Jeg skjønte at vi hadde kjørt i kaia, men ikke før det var gått nesten en halvtime ble det sagt noe over høyttaleranlegget. Det stusset jeg litt på, for mange kan jo bli litt engstelig. Jeg skjønner at de måtte bruke tid på å finne ut av hva som hadde skjedd, men passasjerene har også behov for informasjon, sier hun.

- Noen var litt engstelig

Selv ble hun ikke redd etter hendelsen.

- Nei, jeg opplevde det ikke som skummelt, men noen østlendinger som er med på turen og var litt engstelig på forhånd, synes kanskje dette var litt for mye action. Jeg snakket med andre som hadde vært ute og gått da det smalt og de hadde også blitt kastet rundt, sier Hjemvoll.

Skipet la raskt til kai etter krasjet, og da gikk Hjemvoll ut for å se hva som hadde skjedd.

- Det var store skader på båten, for de hadde kjørt rett på kaia med baugen. Det var også store skader på kaia også, for det er ei murkai. Jeg kjente jo at det var en real "trøkk", sier Hjemvoll.

Skulle til Sortland

Etter planen skulle "Trollfjord" deretter fortsette på ferden sørover der Sortland var neste stopp på ruten.

Hjemvoll var på Hurtigruten der det ble arrangert en reiselivskonferanse med 30-40 deltakere. Deltagerne skulle egentlig reise til Trondheim, men slik blir det ikke.

- Vi blir sendt med buss til Svolvær og fortsetter konferansen der. Vi drar tilbake fredag - med retur fra Bodø. Distansepassasjerene sendes med busser rundt omkring. Vi er veldig fornøyd med løsningen for vår del, sier Hjemvoll.