Her sitter Odd-Ivar begravd i skredet: - Det var en helt jævlig opplevelse

To personbiler og en minibuss ble tatt i det store skredet. Odd Ivar Chruickshank var på vei sørover da bilen hans ble tatt.
nyheter

Torsdag formiddag feide det rundt 200 meter lange og rundt to meter dype over E8 i Lavangsdalen - selve innfartsveien til Tromsø. Odd-Ivar Chruickshank, jobber som selger i Lerum fabrikker og var på vei sørover i Lavangsdalen da bilen hans ble tatt i skredet.

Skjøvet over autovernet

- Det var en helt jævlig opplevelse. Bilen min ble skjøvet over mot autovernet på motsatt side av veien av trykket, og jeg dekket ansiktet med hendene mine fordi jeg var sikker på at rutene mine kom til å bli knust. Det føltes som om noen stod og ristet taket på bilen da raset kom, sier Chruickshank til iTromsø.

Odd-Ivar Chruickshank fra Harstad opplevde marerittet da bilen hans ble begravd i snøskredet.  Foto: Tom Benjaminsen

To biler og en minibuss ble tatt av det store snøskredet. Klokken 12.23 sendte politiet ut følgende melding:

- Vi er nå 100 prosent sikker på at det ikke er flere som er tatt av skredet. Hele Lavangsdalen evakueres og sperres for trafikk på grunn av skredfare.

Politiet trakk ganske kjapt ut redningsmannskapet fra stedet på grunn av skredfare.

- Men vi sender inn to lavinehunder over skredet, understreket operasjonsleder Steinar Gudmundsen til iTromsø torsdag formiddag.

Han opplyser at alle som var inne i de tre lokaliserte bilene som ble tatt av skredet etter hvert kom seg ut av bilene. Ingen av personene skal ha kommet til skade.

Reddet ut av brøytebilsjåfør

Helt begravd: Bilen til Odd-Ivar var helt begravd etter skredet. 

Odd-Ivar Chruickshank sier han hadde mellom en halvmeter til en meter med snø på taket, og kom seg ikke ut av bilen selv. Bildet viser hvordan han satt før redningen kom.

- En brøytebilsjåfør fikk tak i en nødhammer fra en buss og knuste ruten slik at jeg kom meg ut, sier Chruickshank.

Den andre personbilen som ble tatt var på vei nordover og en minibuss ble også tatt.

Evakuerer hele dalen

Like før klokken 12 beordret politiets innsatsleder alle bilene i Lavangsdalen om å trekke seg ut av området på grunn av stor skredfare i hele dalen. Også redningsmannskapene har vært nødt til å trekke seg tilbake. Veien er nå fullstendig sperret.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter