Dette er status for veiene i Tromsø fredag

Statens vegvesen sliter med dårlig vær, men prøver å skaffe seg oversikt over situasjonen.
nyheter

Torsdag formiddag gikk et stort snøskred på E8 i Lavangsdalen og tre biler ble tatt. Alle ble reddet ut og ingen ble skadet, men før man fikk ryddet vekk skredet fra veien evakuerte politiet hele dalen på grunn av stor skredfare.

Noen timer senere evakuerte politiet også Breivikeidet, hvor fylkesvei 91 har vært stengt i to døgn på grunn av skredfare.

Åpnet ett felt på E8

Fredag ettermiddag melder Statens vegvesen at ett felt på E8 gjnneom Lavangsdalen er åpnet og at Breivikeidet er åpnet.

- Det er åpnet for manuell dirigering på ett felt på E8. Det er fortsatt usikkert når vi kan åpne begge feltene. Med vanlig fredagstrafikk fra Tromsø vil dette bety kø, sier Knut Øvervoll fra Statens vegvesen.

Fremdeles høy skredfare

Skredvarselet fredag er det samme som i går på varsom.no, farenivå 3.

- Varselet vi fikk i går er vel gyldig til 11.00 i dag, men det er nok stortsett det samme som i går, sier Gudmundsen.

Oppdaterer situasjonen på Facebook

Når de har fått oversikt over situasjonen i Lavangsdalen vil de fly over Breivikeidet for å gjøre nye vurderinger der. Øvervoll oppfordrer folk til å følge med på Statens vegvesens Facebook-side for løpende oppdateringer om statusen på de aktuelle veiene i Tromsø utover dagen.

– Det er ikke så mye mer vi kan si per nå før vi har kommet oss inn i området. Det må være helt trygt før vi åpner veiene igjen, og vi må få ryddet bort skredet fra i går. Vi oppdaterer på Facebook så snart vi har noe å melde av betydning, sier Øvervoll.