Nordnorsk kunstmuseum: - Norsk kulturpolitikk har sviktet

– Jeg dedikerer prisen til det ikke-eksisterende samiske kunstmuseum.

ÅRETS MUSEUM: Direktør Jérémie McGowan ved Nordnorsk Kunstmuseum tar prisen som Årets museum 2017 som en stor anerkjennelse. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Det sier direktør Jérémie McGowan ved Nordnorsk Kunstmuseum etter at det ble kåret til Årets museum 2017. Det skjedde under Norges museumsforbunds årsmøte i Fredrikstad torsdag kveld.

Norsk kulturpolitikk har sviktet

Museet får prisen i forbindelse med at de i samarbeid med RiddoDuottarMuseat for to måneder er erstattet av en fiktiv institusjon, Sámi Dáiddamusea, Samisk kunstmuseum.

– Dette er en storslått mønstring av samisk kunst, men også en kritikk – i offensiv og konstruktiv form: Prosjektet peker på at norsk kulturpolitikk og våre kulturinstitusjoner har sviktet når det i dag ikke finnes et museum som tar et særlig og permanent ansvar for den samiske kunsten, heter det i juryens begrunnelse.

Over 6.500 besøkende

McGowan sier prisen inspirerer museet til å fortsette med spennende utstillingssatsinger. Den samiske utstillingen har hatt over 6.500 besøkende siden åpningen.

– Prisen er ikke et sluttprodukt, den er et utgangspunkt å bygge videre på, sier en fornøyd prisvinner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter