Snøskredfare: - Det verste er over

Snøskredekspert Espen Nordahl mener det ikke er noen grunn til å la skiene ligge hjemme i helga.

Planlegg turen: Espen Nordahl (innrammet) advarer mot å ferdes i bratt terreng denne helgen.  Foto: Trond Sandnes / Tom Benjaminsen

nyheter

Men med tanke på det massive skredet som feide over E8 i Lavangsdalen i går, kan det likevel være lurt å være litt ekstra forsiktig når man ferdes i fjellet.

Betydelig snøskredfare

Espen Nordahl ved kompetansesenteret for snøskred – CARE – sier at det er fint mulig å gå på topptur i all den nye puddersnøen som har kommet.

– I dag, fredag, kan vi melde om faregrad 3 – betydelig, for snøskred i Troms, altså det samme som i går. All fokksnøen som har kommet de siste dagene er ganske ustabil, men den vil nok stabilisere seg i løpet av de neste dagene, sier Nordahl.

Mindre farlig lørdag

På grunn av langt mindre mengder vind og nedbør fredag vil faregraden mest sannsynlig synke til 2 – moderat – på lørdag. Dette melder varsom.no fredag ettermiddag.

–Det verste er over, sier Espen Nordahl.

Vær forsiktig i fjellet

Selv om han mener det er fullt mulig å ferdes i fjellet i helgen, mener han det er lurt å planlegge rutene man ønsker å gå.

– Det er ingen spesielle områder som burde unngås, men vi advarer mot å ferdes i spesielt bratt terreng. Alt over 30 graders helling kan utløse skred ved lett belastning, noe man burde være obs på.