Flere veier i Tromsø og omegn stengt på grunn av skredfare

Statens vegvesen og kommunen har valgt å stenge flere veier i Tromsø grunnet stor skredfare.
nyheter

Veitrafikk-meldinger fra Statens vegvesen:

  • Fylkesvei 57 mellom Åsheim (ved Grøtfjord) og Karigambukta (på strekningen Henrikvik og Tromvik) åpnes igjen etter snøras klokka 21.00.
  • Fylkesveien 862 over Kattfjordeidet er også åpen igjen fra klokka 20.00 tirsdag.
  • Fylkesvei 293 ved Holmbuktura er stengt og vil ikke åpne tirsdag. Ny vurdering onsdag klokka 07.00.
  • Fylkesveien 286 Bentsjorda på strekningen Ansnes-Bentsjorda er stengt på grunn av snøras. Blir ikke åpnet igjen tirsdag.
  • Fylkesvei 87 Tamokdalen på strekningen Olsrud-Øvergård er også stengt på grunn av skredfare. Ny vurdering gjøres onsdag klokka 10.00

- Det er fortsatt stor skredfare som følge av væromslaget. Det er varmere og det ventes mye nedbør i form av regn. Skredfaren vil trolig ligge på dette nivået ut dagen, sier Christer Berntsen, trafikkoperatør hos Statens vegvesen, til iTromsø tirsdag morgen.

LES OGSÅ: OBS-varsel: Venter opp mot 50 mm regn det neste døgnet

Tromsø kommune besluttet mandag kveld å stenge den kommunale veien fra Oldervika mot Skjurbergan (Skotsæte) på grunn av stor skredfare.

- Veien leder til et hytteområde. Det ligger store mengder snø i fjellet, som får tilleggsbelastning på grunn av mildværet. Med det øker faren for selvutløste snøskred. Vurderingen er gjort sammen med skredeksperter fra NGI, skriver Tromsø kommune på sin Facebook-side.

LES OGSÅ: Flere buss­avganger innstilt

Det er ikke kjent hvor lenge veien vil være stengt.

Fylkesvei 53 mellom Tønsvik og Vågnes (på strekningen Tomasjord-Oldervik) ble stengt klokka 22.00 mandag på grunn av fare for ras. Etter at det ble tatt en ny vurdering klokken 08.00 tirsdag, ble strekningen igjen åpen for trafikk.