OBS-varsel

Kommer mer nedbør de neste 24 timene enn hele forrige uke

Det neste døgnet blir det stor skredfare, fare for lokal flom og veldig vått i Tromsø.

På vei nordover: Denne nedbørsfronten er på vei mot Tromsø og vil dumpe ned mellom 30–50 mm regn over byen det neste døgnet. Foto: yr.no 

nyheter

Etter det ekstreme snøfallet den siste uken, får vi nå et døgn med ekstremt mye nedbør i form av regn og yr.no har sendt ut OBS-varsel.

– Det ligger an til 30–50 mm regn de neste 24 timene. Selve hovedtyngden av fronten ligger per klokka 18.00 mandag på sørsiden av Senja, så selv om det regner greit nå, så vil trykket øke ganske mye mer utover kvelden og natten. På grunn av temperaturøkningen, vil det også være regn opp mot 1.000 høydemeter, så skredfaren er veldig høy, sier Gunnar Noer, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge. mandag ettermiddag.

– Det ligger an til sørvestlig stiv kuling hele døgnet både i fjellet og langs kysten, så det blir skikkelig gråvær det neste døgnet.

Flomfare

Den høye temperaturen og alt regnet sørger også for godt med snøsmelting, og det kan bli lokal flom.

– Det kommer til å fortsette å regne ganske godt helt til sent tirsdagskveld, så det kan bli lokal flom på enkelte steder. Den ekstreme skredfaren vil avta ganske raskt etter at regnet gir seg og været stabiliserer seg, sier Noer.

Bedring på onsdag

Sent tirsdag kveld roer nedbøren seg og temperaturen synker noe.

– Onsdag vil det stabiliserer seg med noe oppholdsvær og kjøligere temperaturer,