Per Sandberg tar et oppgjør med media. – Pressen har blitt lat

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) bærer ikke nag etter disputter med journalister.
nyheter

Sandberg mener pressen har et problem.

– Pressen er blitt for lat. Det er mye klipp-og-lim, og for lite gravende journalistikk. Journalistene gjør ikke godt nok eller grundig nok arbeid, men lener seg i for stor grad på hva andre skriver, istedenfor å lage gravende journalistikk selv. Den fjerde statsmakt skal passe på, og da må man passe på grundig. Jeg sier det samme til mine tillitsvalgte i Frp, ikke bli for lat. Da går det dårlig, sier statsråden.

Les også: Per Sandberg skjelte ut iTromsøs journalist

Disputt

Da Per Sandberg var i Tromsø i høst skjelte han ut en iTromsø-journalist og kalte vedkommendet for en «drittsekk» for å stille gjentatte ganger stille et spørsmål han ikke ønsket å svare på. I januar truet justisminister Per Willy Amundsen (Frp) avisa Nordlys med boikott.

– Jeg skal ikke svare for Per-Willy, men jeg er ikke redd for å si ifra. Tilfellet i Tromsø var at jeg hadde en disputt med en journalist i iTromsø, og det er ikke første gangen jeg har en disputt med media. Jeg er snekret sammen sånn at jeg sier ifra, og jeg er vel den politikeren som har fått flest beklagelser fra journalister og presse. Pressen må også tåle å møte motstand. Det er ikke ondskap på noen måte, men har man en avtale med en journalist så skal avtalen overholdes.

– Er Tromsø-pressen verre enn resten av landet?

– Nei, ikke i det hele tatt. Norsk pressestand er i gjennomsnitt veldig bra. Jeg har medfølelse med mange journalister. Se for deg det menneske som skal være objektiv 24 timer i døgnet. Det går ikke. At journalister er subjektiv må vi tåle, det er menneskelig, sier han.

Les også: Frp vil beholde, men reforhandle EØS-avtalen

Svak måling

Nordlys la denne uken fram en måling hvor Senterpartiet får over 20 prosent oppslutning i Nord-Norge, mens Frp er nede på ti prosent. Det skremmer ikke Sandberg.

– Meningsmålinger går opp og ned Vi har også vært i Senterpartiets posisjon, hvor vi har vel over 20 prosent uten å helt skjønne hvorfor. Nå må vi brette opp ermene og få Frps budskap ut til folket, så står vi oss godt. Men det er noen bølger hos velgerne som gir uttrykk for at de ikke er fornøyd. Se på EU, Brexit og Trump. Velgerne er misfornøyd med at politikerne ikke leverer det velgerne forventer, og det skal vi ta på alvor, sier Sandberg.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter