Satte inn over 200.000 kroner på fire forskjellige kontoer – hevdet han ikke visste det var narkopenger

Retten festet ikke lit til mannens forklaring. Nå er han dømt til seks måneders fengsel.

Tingretten Tromsø  Foto: Marius Hansen

nyheter

I en periode fra 15. april til 2. oktober 2015 satte tromsømannen inn kontantinnskudd, på vegne av en annen person, til totalt fire personer.

Tiltalte forklarte i retten at han hadde blitt oppsøkt av en mann, som han ikke ønsket å si navnet på. Han ble spurt om å gjøre tjeneste for denne personen mot betaling.

LES OGSÅ: Ble tatt med hasj på kjøpesenter - må punge ut 3.500 kroner

Tjenesten gikk ut på å sette inn kontanter i en innskuddsautomat. For hver gang den tiltalte satte inn penger, skal han ha fått mellom 500 og 1.000 kroner. Han skal også ha satt inn penger uten å ha fått betaling.

LES OGSÅ: Dømt for å ha solgt samme kano 12 ganger

Til sammen satte han inn totalt 224.500 kroner til på de fire kontoene. Tiltalte forklarte i retten at han takket ja til oppdraget for å slippe å tigge på gata. Ifølge han selv, var det ingen som opplyste om hvor pengene stammet fra.

Retten syns forklaringen fremsto som ulogisk og festet ikke lit til at han ikke visste at pengene stammet fra narkotikavirksomhet.

LES OGSÅ: Oppbevarte narkotika og oppga feil navn

Mannen dømmes for grovt heleri. I tillegg kjøp av 20 gram amfetamin. Han idømmes en straff på seks måneders fengsel.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter