Ønsker OL som nasjonalt prosjekt

Ordfører, Kristin Røymo, ønsker et eventuelt OL i Norge som et nasjonalt prosjekt, og ikke bare i én by eller landsdel.

OL: Ordfører, Kristin Røymo, ønsker OL som et nasjonalt prosjekt. Foto: Rikke Lange 

nyheter

iTromsø skrev tidligere om at Roger Ingebrigtsen (Ap) ønsket å få med seg Nord-Norge i en eventuell norsk OL-søknad.

Den uttalelsen stiller Røymo seg bak.

– Kostnadene ved arrangementet, kombinert med problemet med etterbruk av mange og store arenaer er de sentrale grunnene til at Norge har sagt nei tidligere. Samtidig mangler vi idrettsanlegg i hele landet. På tross av lovnader om prioritering av anlegg, så går det for sakte. Det gjør at et fremtidig OL må brukes strategisk, for å forsyne Norge med anlegg. Tar vi et sånt grep, så gir vi OL tilbake til folket på alle måter. Bærekraft i alle ledd, og i tillegg krav om fjerning av pampeveldet i OL systemet.

OL som nasjonalt prosjekt

En intern kamp mellom norske byer om å få OL, ser Røymo på som trasig for idretts- og frivillignasjonen Norge.

– En av grunnene til at slike søknader dukker opp med jevne mellomrom er at det er så enormt mye å hente for en region som får et OL. Verdifull infrastruktur, både transportmessig og i anlegg, betalt av hele landet. Stortinget må bestemme seg for at et OL i Norge skal være et reelt nasjonalt prosjekt. Det betyr at ingen OL kan arrangeres uten Nord-Norge.

Vil ha VM i Narvik

Samtidig støtter Røymo et eventuelt alpin-VM i Narvik i 2025.

– Støtte til VM i Narvik 2025 er viktig, men i tillegg vil Narvik være en spektakulær arrangør av fremtidige OL øvelser.