Heftige naboprotester mot havneplanene: - Jeg gremmes over forslaget

Direktør i Tromsø havn, Halvar Pettersen, er optimist med tanke på fremdriften til fiskerihavnprosjektet i Breivika nord. Her viser han fram en illustrasjon av prosjektet ved en tidligere anledning  Foto: Kjetil Vik

nyheter

Flere naboer til den planlagte Breivika havn nord, med fryseterminal og bussoppstillingsplass, protesterer kraftig mot planene.

De reagerer på at et støyende industriområde kommer tett på boligområdet og etterlyser bedre tiltak mot støy.

De frykter også at verdiene på boligene deres vil forringes og gjøre området mindre attraktivt. Aller helst ønsker de ingen industriplassering her, som vil påvirke helsen og være et alvorlig inngrep i deres hverdag.

En annen beboer ved Stakkevollveien reagerer på reguleringsplanen for Breivika havn nord.

– Samlet sett virker hele planen fullstendig hjelpeløs med tanke på Tromsø kommunes helhetlige miljøplan. Jeg kan ikke huske å ha hørt om en plan som tar så lite hensyn til nærmiljø og myke trafikanter. Vel nok er deler av nordøya definert som industriområde, men det betyr ikke at mest mulig av boligområdene skal ødelegges. Jeg gremmes over forslaget, skriver beboeren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter