Hurtigmat kan være så mangt. Alt fra ferdigretter fra frysedisken, burgere fra sjappa på hjørnet til alskens typer frysetørret posemat.

Jeg unngår i det lengste slikt når jeg skal lage middag og samtidig har det sinnssykt travelt. For du trenger faktisk ikke å gå på akkord med kravet om «ordentlig» mat selv om du har havnet i tidsklemma.

Her er to pastaoppskrifter som begge to tar maks 20 minutter å lage – dvs. samme tid som du bruker på å varme en Grandiosa. Og bruker du fersk pasta går rettene enda raskere å lage.

Kok pasta i rikelig med saltet vann.

Finhakk løken og stek den i litt olivenolje.

Når løken har fått farge heller du på tunfisken (der oljen har fått renne bort).

Stek tunfisken sammen med løken, og rør inn ertene og chili i fine ringer etter hvert.

Zest sitronen, del den og press saften ut av den ene halvdelen. Rør inn zest og sitronsaft, samt crème fraîche.

Om sausen blir veldig tørr så rører du inn litt kokevann fra pastaen.

Hell av pastaen, rør den inn i sausen og server i en dyp tallerken. Strø over rikelig med finhakket gressløk og ev. noe mer sitronzest.

Kok pastaen etter oppskriften på pakken.

Skjær løk i tynne skiver. Fres disse i litt olivenolje.

Skjær laksen i tynne strimler. Når løken er myk legger du i laksen sammen med løken og rører raskt rundt sammen med crème fraîche.

Ta av platen og rør inn finhakket dill – jo mer jo bedre.

Legg nykokt pasta på en tallerken og øs saus over. Strø eventuelt enda mer dill over.

Vel bekomme!

SAMMENSAUSET: Tunfisk og løk stekes, så rører man inn sitronskall, sitronsaft, chili, erter og crème fraîche.
LAKS OG DILL: En klassisk og uslåelig kombinasjon.
S TORE SMAKER: Pasta tåler å få selskap på tallerkenen av smaksrike krydder og ingredienser som sitron, løk og chili.