– Vi har jo vært veldig heldig med været, og det vært et yrende folkeliv helt fra morgenen av. Vi arrangerer flere konkurranser, blant annet eggeløp og sekkeløp, forteller sentrumsleder Lena Nymark til iTromsø.

De arrangerer påskefest for å vise Tromsø fram på en litt annen måte for tromsøværingene.

Turist i egen by

– Vi ønsker å lage en fest for Tromsøs befolkning, for å vise hva man blant annet kan gjøre i påsken. Det handler litt med det å være turist i egen by. Dermed kickstarter vi påsken med en skikkelig påskefest.

– Vi vil rett og slett at tromsøværingene skal være med å oppleve det som mennesker fra hele verden kommer til Tromsø for å oppleve.

Hun får støtte av salgssjef i Scandic, Johanne Henriksen. Scandic Ishavshotell var en av samarbeidspartnerne som stilte opp på torget lørdag.

– Noen tenker nok at det er en nedtur å være hjemme i Tromsø i påsken, men tvert imot. Det finnes masse ting man kan finne på, og det er det vi vil belyse, sier Henriksen.

Ikke god nok kunnskap

Hun mener innbyggerne i Tromsø ikke har god nok kunnskap på å vite hva man kan finne på i byen.

– Vi vanlige, dødelige tromsøværinger er ikke godt nok utdannet til å vite hva vi kan gjøre i byen. Hva som er kult, og hva som fenger både store og små. Det er dette vi vil hjelpe med, og virkelig vise hva som er her.

Hun mener at opplevelsene som turistene i byen får, er noe mange tromsøværinger holder seg unna fordi de kanskje ikke tror det er noe for dem.

Gråt på Villmarkssenteret

– Man tror ikke det er noe for dem, og man lurer på om det er plass, eller om alt skjer på engelsk. Faktum er at det er så bra at man blir helt rørt. Jeg har faktisk grått på Villmarkssenteret, og det er ikke tull, sier hun lattermild.

Også sentrumsleder Lena Nymark har hatt fine opplevelser på turistattraksjonene området har å tilby.

– Jeg har selv vært på en todagers hundesledetur, og det var helt fantastisk. Man blir virkelig stolt av sin egen by, avslutter hun.