Anni Skogman er endelig kreftfri

Skogman meldte selv om gladnyheten i en Facebook-melding i dag.

Anni Skogman fikk den tøffe beskjeden om at hun hadde kreft for rundt et år siden.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

"Da er jeg glad for og kunne informere om at jeg per i dag, ifølge UNN, er kreftfri", skriver Skogman på sin Facebook-side.

Skogman har vært gjennom en operasjon, to cellegiftkurer og strålebehandling. Hun valgte å være åpen om diagnosen i fjor.

- Fantastisk

- Det er fantastisk å få vite at du er kreftfri, men jeg føler meg ennå ikke frisk, utdyper Skogman til iTromsø.

Selv fikk hun beskjeden fra UNN for noen dager siden, men hun har valgt å dele nyheten med sine nærmeste først.

Til tross for sykdommen har Skogman fortsatt vært aktiv som kommunestyrepolitiker for Fremskrittspartiet, samt drevet sitt eget firma, Awena AS.

- Det er ikke alle dager som har vært like aktive. Siden jeg driver eget firma, har jeg hatt mulighet til å tilpasse dagene selv. Vanligvis har jeg en mengde reisedøgn i løpet av året, det har jeg ikke klart mens jeg har vært syk. Men jeg har fått gjort mye av jobben via e-post og telefon, forteller hun.

Aktiv

Hun forteller at hun i løpet av sykdomsperioden har sørget for å komme seg utenfor huset nesten hver dag.

- Med noen få unntak, har jeg laget meg avtaler utenfor huset hver dag. Det gir motivasjon når man våkner opp om morgenen, og egentlig ikke har lyst til å stå opp, forteller hun.

Hun har også tilpasset dagene slik at det skal være mulig for henne å jobbe under behandlingen. Søndagene har hun brukt på å gå gjennom sakspapirer til formannskap og kommunestyre.

- Konsentrasjonen min og hukommelsen min har ikke vært til stede. Derfor har jeg gått nøye gjennom papirene og laget meg tanker og notater på forhånd, så vet jeg hva jeg skal si på møtene.

Vil bli frisk

Selv om hun nå er kreftfri, understreker den aktive kommunestyrepolitikeren at det ennå er en vei å gå før hun kan kalle seg frisk.

- Jeg har fortsatt dårlig hukommelse og dårlig konsentrasjon, det er utfordrende. Legen sier at det kan ta ett til to år, men det har jeg ikke tid til. Jeg skal bli den samme gamle Anni igjen, sier den kjente politikeren bestemt.

Det neste målet for kommunestyrepolitikeren er å komme seg ut på jobbreise, selv om det blir av det kortere slaget.

- Jeg har planer om å dra på kundereise til innlandet, det blir første stopp, forteller hun.