Derfor skal du bli med barna i akebakken

Det er mye morsomt å finne på i påsken med skiløyper, akebakker og bålplasser, men det viktigste er å tilbringe tid med barna.

GØY MED AKING: Aking er morsomt for både barn og voksne, og det finnes flere akebakker rundt omkring i Tromsø. Foto: Barnas Turlag 

nyheter

Reidun Trondsen er leder for Barnas Turlag og sier det ikke krever noen stor innsats å bidra til lek og aktiviteter for barna, men at det settes veldig stor pris på.

– Bare det å være med et par turer i akebakken for å få ungene i gang, utgjør en stor forskjell. Ikke bare er det gøy, men vi voksne har jo litt mer masse, så vi får tråkket en bedre akebakke for ungene enn de vil klare selv, påpeker hun.

Gapahuker og akebakker

– Det er masse flotte gapahuker og akebakker i nærområdet, for eksempel Charlottenlund, Bak-Olsen, Gutta på Skauen og flere på Kvaløya.

Ifølge Trondsen må man stå for underholdning og mat selv, men skiløyper og akebakker er tråkket. I tillegg finnes det ferdige bålplasser for pølser, marshmallows og pinnebrød.

BÅLKOS: Pølser, marshmallows og pinnebrød er spesielt populært å grille på bålet. Barnas Turlag anbefaler også å ta med pannekakerøre i en brusflaske å steike dem enten på bål eller primus. 

 

– Det viktigste er bare at man tar hensyn til andre. Ikke ødelegge skisporene og rydde opp etter seg, sier Trondsen.

Og for dem som er ekstra vågal er det bygget hopp på Charlottenlund og i Bak-Olsen.

GAPAHUKER: Det er flere fine gapahuker i Tromsø, blant annet Eidhuken på Eidhaugen. 

 

Trenger ikke hytte

Det er ikke nødvendig å ha hytte for å komme seg ut i påsken. Det er flere fine turer man kan gå i nærområdet, som er listet opp på tur.no. Turbo leier ut turutstyr til tromsøværinger, så er det noe man mangler kan man finne det der.

– Mye er sikkert utleid nå i påsken, men det er verdt å prøve, sier Trondsen.

Turtips for de aller minste kan også være å ta en liten tur i fjæra, hvis sola får tint opp veiene der.

– Det er bare å ta med bøtter og spader til for eksempel Bukta, så kan ungene leke der mens de voksne jobber med brunfargen. Det skylder alltid opp ting fra havet, så man kan til og med gå på skattejakt. En annen ting som er lurt å ha med akebrett.

Innepåske

Det er også mange morsomme ting å finne på inne, for dem som vil det.

– «Påskemorgen» er alltid flott, brettspill, påskequiz-bøker og å lese bøker. Er man veldig kreativ, kan man lage påskepynt sammen med ungene. Det viktigste er egentlig bare å tilbringe tid med ungene, det setter de veldig pris på.