Hendelsene skjedde sommeren 2016 da den tiltalte jenta var 16 år gammel. To politibetjenter ba henne fremvise legitimasjon ved utestedet No. 24 i sentrum, og tok henne med til politiarresten etter at tiltalte ble voldelig mot politibetjentene.

På utestedet skal hun både ha sparket og slått betjentene, og skallet til den ene betjenten i ansiktet. Politiet fikk til slutt lagt henne i bakken og fikk på henne håndjern. Tiltalte gjorde videre motstand hele veien til politiarresten.

Voldelig på Widerøe-fly

En måneds tid senere oppsto en ny episode da to andre politibetjenter bisto barnevernet med å transportere jenta til Finnmark i et Widerøe-fly. Jenta slo, sparket, spyttet, klorte og bet betjentene under flyturen og skal også ha revet i stykker i T-skjorten på en av betjentene.

Hun opptrådte høylytt og utagerende mot de andre passasjerene og flypersonellet.

Noen uker senere ble det også oppdaget at hun hadde brukt narkotika i en leilighet i Finnmark.

Slipper fengsel

Den nå 17 år gamle jenta ble i Nord-Troms tingrett i mars dømt for brudd på tre av straffelovens paragrafer og ett brudd på legemiddelloven. Under straffeutmålingen sa retten følgende:

«Selv om vold mot politiet er alvorlig og allmenne hensyn tilsier en streng reaksjon, kan retten ikke se at overtredelsene tiltalte skal domfelles for i denne saken er alvorlig nok til å begrunne ubetinget fengsel for en tiltalt som er under 18 år. I tillegg kommer at det bare rent unntaksvis vil være aktuelt å idømme en førstegangsforbryter en slik straff».

Hun ble dermed idømt 60 dager betinget fengsel med en prøvetid på to år, samt å betalte til sammen 15.000 kroner i ppreisning til tre politibetjenter. Hun må ikke betale saksomkostninger.