Gullegg fylt med premier skal lokke tromsøfolk ut på jakt

I fjor fikk de tromsøværingene til å springe «toilling» rundt i byen på jakt etter gullegg. Nå gjentar de suksessen.

LAGINNSATS: Hotellsjef Mariann Høybakk (til høyre) har fått hjelp av flere ansatte for å arrangere eggjakten. Her er hun sammen med Andreas Sandvik (til venstre), Reins Paze og Caroline Berntsen. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

– I fjor var det masse folk ute og lette etter disse gulleggene, men i år håper vi det blir enda flere, sier hotellsjef Marianne Høybakk på The Edge.

Hvordan feirer tromsøværinger påsken? Send oss dine påskebilder!

Sammen med sine ansatte skal hun gjemme totalt 13 egg rundt omkring i byen, og presiserer at det ikke bare er i sentrum man kan finne dem.

– De kan dukke opp over alt, for eksempel i Kroken, på Stakkevollan eller på Kvaløya, sier hun.

Arrangeres skjærtorsdag

Eggjakten finner sted skjærtorsdag, og går fra klokken 06.00 og fram til alle eggene er funnet. Dersom det blir for vanskelig å finne alle eggene, kommer hotellene til å legge ut forskjellige hint på sine Facebook-grupper, der de også oppfordrer finnere av eggene til å legge ut bilder av seg selv med dem. Dette er for at hotellene skal vite hvor mange egg som er igjen.

– Det har vært mye snakk om denne eggjakten både i media og på sosiale medier, fordi folk har delt bilder av eggene og premiene sine. Vi håper dette kan lokke flere folk til arrangementet, sier Høybakk.

Fant egg i skisporet

Også i fjor gjemte de eggene rundt omkring i hele Tromsø. Da var det noen som fant et av eggene etter et kafébesøk, mens en familie fant et midt i skisporet mens de gikk på tur.

– Man må bare se etter gull, sier Høybakk, men det er det eneste hintet hun vil gi.

LES OGSÅ: Meteorologene smeller til: Melder om det beste påskeværet på ni år

Hva som befinner seg inne i eggene, kan hun derimot utdype:

– Du kan vinne alt fra godteri til en natt på juniorsuite, sier Høybakk.

Internasjonal suksess

Det er ikke bare på The Edge at påskeeggjakten arrangeres, flere hoteller som tilhører Clarion-kjeden driver med dette. Trenden med denne eggjakten startet i Gøteborg for fire år siden, og har nå vokst til å inkludere 49 byer i fem land, som til sammen skal gjemme over 2.000 egg.

– Turistene må bli veldig overrasket, sier hun.

LES OGSÅ: Hva er egentlig poenget med å dra fra byen i påsken?

Konkurrerer med hyttepåske

– De fleste drar jo på hytta i påsken, og det har jeg stor forståelse for, sier Høybakk, men da er det vårt ansvar å skaffe et tilbud til de som ønsker seg en litt mer urban påskefeiring.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter