Trenger 1 million kroner for å få malt domkirka - ber folket om hjelp

En av byens mest fotograferte bygninger trenger tre nye strøk med maling. Kirkeverge Nils Opsahl håper byens befolkning vil gi en kollekt for å få domkirka malt.

LYSES OPP: Kirkeparken skal få skikkelig belysning. Da passer det bra å få malt noen nye strøk, mener kirkeverge Nils Opsahl. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Kirkeparken skal oppgraderes betydelig i forbindelse med at Sparebanken Nord-Norge bygger om og ut lokalene sine i Bankgata. Blant annet skal parken lyssettes skikkelig.

– Det er ti år siden kirka ble malt sist, men linoleumsmaling trenger nye strøk mye oftere enn vanlig, moderne maling, sier kirkeverge Nils Opsahl.

LES OGSÅ: Tunge løft for Tromsø domkirkas nye orgel (for abonnenter)

Omfattende arbeid

Jotun har vært på befaring for å anslå omfanget av arbeidet. Stillaser må settes rundt hele kirka, bygningen må vaskes ned og det må påføres tre strøk med ny linoleumsmaling.

– Prislappen er på 1,6 millioner kroner. Menigheten har 600.000 kroner som kan brukes til maling. Vi mangler altså en million kroner, sier Opsahl, som oppfordrer folk og bedrifter om å gi penger til formålet.

– Det som vi hadde vært usedvanlig takknemlig for, var om befolkningen så nytten av at det mest fotograferte bygget i Tromsø sentrum fikk ny maling, og at de dermed ga en skjerv til prosjektet, sier Opsahl.

LES OGSÅ: Opp til biskopen å avgjøre orgelstriden i domkirka

Kan bli malt i år

Kirkevergen understreker at kirka er en viktig kulturell bygning midt i sentrum, uansett hvilken tro eller religion en har.

– Jeg håper folk synes kirka fortjener et nytt lag maling. Vi har saken inne hos Tromsø kommune for å få støtte, men som kjent har ikke kommunen så god økonomi den heller. Jeg oppfordrer dermed folk til å gi en kollekt, sier Opsahl.

NB! Deler av Elverhøy kirke skal også males etter restaurering i fjor. Prisen vil trolig bli rundt 300.000 kroner.

LES OGSÅ: Her skal det brukes én million på ny belysning (For abonnenter)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter