Det nydelige påskeværet har fått mange Tromsøværinger til å børste både støv og snø av grillen.

Det har byens bensinstasjoner fått merke denne uken.

– Vi har en god del gass igjen, men trykket har vært stort de siste dagene. Enkelte typer begynner vi å bli fri for, men nå som de fleste har reist på påskeferie tror jeg det roer seg igjen. Onsdag var det veldig trykk på gass-salget, da mange skulle ta med på hytta og til campingvogna, sier Benny Mikkelsen ved Circle K i Breivika.

– Vi klarer nok å forsyne de fleste som er på jakt med gass også i påska.

– Straffer seg å være sent ut

Ole-Jørgen Mortensen var onsdag kveld på en runde i Tromsdalen og på Nansensplass på jakt etter gass til grillen, uten å få napp.

– Jeg var på jakt etter en vanlig 11 kilos flaske, men det var tomt. Jeg hadde heldigvis en reserveflaske stående, så det blir litt redusert grilling, men grilling blir det, ler Mortensen.

– Det straffer seg  å være sent ute.

Tom for enkelte sorter

Best på Kvaløysletta har propanautomat og er dermed ikke fri. iTromsø har ikke fått kontakt med Shell eller Esso i Tromsdalen, men Circle K på Nansensplass sier de er fri for enkelte sorter.

– Vi begynner å bli tom for enkelte sorter, men har mange andre igjen. Vi får inn mer over påsken, men vi merker at gassen forsvinner fort når været er godt, og det er begrensninger på hvor mye vi kan ta inn, opplyses det om fra Nansensplass.