Anders Elde er salgssjef på Mydland AS og mener påsken er en liten forsmak på grillsommeren.

– Folk har mer tid, er ute på tur og griller mat på bålet nå i påsken, sier han.

Se tipsene nederst i saken!

Populært

GRILLPÅSKE: Mydland har registrert en stor økning i salget av grillmat.

Mydland har registrert en stor økning i salg av grillvarer før påske. Ifølge Elde er folk mer bevisst på hva de handler enn tidligere.

– Kanskje pappa vil ha chilipølser, mens barna heller vil ha grillpølser. Det er ikke alle som liker det samme. Da er det bra å variere litt, sier Elde, som mener bevisstheten rundt matinnkjøp er en positiv endring.

LES OGSÅ: Grillsultne tromsøværinger sliter med å få tak i dette

Lokale råvarer

Radek Czubek er sjefkokk på The Edge.

– De aller beste råvarene finner du lokalt. Grønnsaker er helt ferske og kjøttet har ikke vært frosset. Det er et helt annet nivå på produktene da, sier sjefkokken.

9 tips til den beste grillmaten

1. Mindre kjøttstykker krever kortere steketid og svis derfor ikke så lett.

2. Ha to temperatursoner på grillen; én med sterk varme for grillskorpe, samt én med svak varme for jevne, fine kjøttstykker.

3. Pensle marinaden mot slutten av stekingen, i stedet for før stekingen. Det gir et jevnere og bedre resultat uten svidd kjøtt.

4. Lokale produkter er best.

5. Ikke kjøp ferdige krydderblandinger. Lag din egen med salt, pepper, paprika og hvitløk, så kan du fortsatt kjenne smaken av kjøttet.

6. For lang koketid eller steketid fjerner kvaliteten og smaken på kjøttet. Høyere temperatur over kortere tid, gir best resultat.

7. Store kjøttstykker kan bli tørre, fordi de må stekes lengre.

8. Grønnsaker er viktig og godt tilbehør.

9. Kjøp varierte varer i små mengder, istedenfor å bruke alle pengene på ett produkt som kanskje ikke faller i smak hos alle.