Fryktløse Aksel (3) droppet Bamseløypa og dro rett til topps

Påske i Tromsø alpinpark er for de skiglade. Og for dem som skal bli det, slik som Aksel (3).

TØFFING: Lille Aksel (3,5) er en fryktløs sjarmør med sans for fart og spenning. Vi spår at pappa Sveinung Gabrielsen skal få nok å henge fingrene i. Alle foto: Åsgeir Johansen 

nyheter

– Skal vi kjøre i lillebakken først?

Pappa Sveinung Gabrielsen justerer hjelmsnora til sønnen Aksel som drar på svaret:

– Næh, rett i storbakken, sier han selvsikkert.

Dette er andre gang Aksel og pappa er i krokenbakken, og den «store bakken» de diskuterer er da egentlig Turløypa. Forrige gang var Aksel i Bamseløypa, men nå skal de øve på å svinge.

LES OGSÅ: Tromsø Alpinpark hadde millionuke i vinterferien

Størst fart!

– Jeg liker mest å kjøre rett fram. Da får jeg størst fart. Jeg liker å ha 10 i fart! Pappa holder meg fast i selene så det går bra, forklarer Aksel fryktløst.

Én ting er i hvert fall sikkert: Skiinteressen hos den lille er i orden, men det kan man da til gjengjeld si om de aller fleste som har tatt turen til skitrekket i Kroken på påskeaften.

UT PÅ TUR: Skarvassbu er første etappe for Maria Bakken (bak fra venstre), Magnar Slåtto, Pål Jørgensen, Isak Jørgensen (13), Erle Slåtto (10, fremst fra venstre), Hedda Jørgensen (9) og Petter Jørgensen (7). 

– Det er viktig å stimulere turlysten. Derfor satser vi på en god tur med spenning og fart for alle og med litt godt i sekken, sier Magnar Slåtto som har med seg en hel gjeng fra TUIL Ski, både utøvere og foreldre. De skal ta skitrekket opp til toppen før de går «hjem» til Tromsdalen.

LES OGSÅ: Sjekk hvor mange som tok turen på åpningsdagen

Snedig bruk av skitrekket

– Det er en ganske snedig måte å gjøre det på og gjør dette til en overkommelig tur for alle sammen, forklarer Slåtto.

At de legger slalåmbakken bak seg gjør tydeligvis ingenting for de unge langrennsløperne.

– Det er gøy med både slalåm og langrenn, men det er ikke så ofte jeg står slalåm, sier Hedda Jørgensen (9) og viser vel egentlig med kroppsspråket hva hun foretrekker.

Frivillig tvang

Og på en påskeaften som i år skader det ikke å komme seg ut, selv om mange foreldre sliter med å få sine håpefulle vekk fra påskeegg og nettbrett. Men tydeligvis ikke denne gjengen.

– Det er artig å komme seg ut på tur, sier Erle Slåtto (10).

– Men litt frivillig tvang har det vært, sier pappa Magnar med lurt et smil.

Så spenner de på seg skiene og er klare for første etappe til Skvarvassbu.

– Går det som jeg vil, så blir vi ute hele dagen, sier Slåtto.