Støtter sykkelfest uten å vite hva det vil koste

Tirsdag vedtok formannskapet en avtale mellom Arctic Race of Norway og kommunen. Sykkelrittet er estimert å koste kommunen 6,4 millioner kroner.

Arrangeres for andre gang: Tromsø var vertskommune for Arctic Race of Norway i 2014. Foto: Ronald Johansen. 

nyheter

Det var et enstemmig formannskap som stemte for avtalen mellom kommunen og Arctic Race. Flere stilte seg undrende til kostnadsforslaget på 6,4 millioner kroner fra administrasjonen.

– Estimatet er altfor høyt i forhold til det jeg mener er nødvendig, sa Jens Ingvald Olsen (Rødt) til formannskapet.

I kostnadsestimatet fra administrasjonen står det at finansieringen til prosjektet skal innarbeides i forbindelse med en økonomirapport.

– Det er ikke klart hvor pengene kommer fra. Jeg vil gjerne ha en fest, men til hvilken kostnad, spør Anni Skogman (FrP).

LES OGSÅ: Flertall for Arctic Race

Må kvalitetssikres

Administrasjonssjef, Britt Elin Steinveg, understreker til iTromsø at det foreløpig kun er lagt fram et kostnadsestimat og at det endelige budsjettet først vil bli lagt fram i mai.

– Kostnadsestimatet er basert på det tidligere arrangementet og må kvalitetssikres. Når vi legger fram økonomirapport 1 vil vi justere budsjettet. Kommunestyret vil behandle det endelige budsjettet i juni, sier hun.

Steinveg ønsker ikke å uttale seg om hvordan sykkelrittet skal finansieres av kommunen før budsjettet er klart.

– Jeg kan ikke gjette på hvor pengene skal komme fra nå, det er noe vi må komme tilbake til, sier hun.

LES OGSÅ: Arctic Race koster Tromsø flere millioner kroner

Enstemmig vedtatt

Avtalen ble enstemmig vedtatt av formannskapet. Gjennom denne forplikter kommunen seg til å blant annet utbedre veiene i forbindelse med rittet og sette opp tydelig skilting. I kostnadsestimatet fra administrasjonen vil fire millioner kroner gå til bydrift.

– Jeg er ikke overrasket over kostnadssummen. Bydrift må arbeide mye for å få gjennomført dette, sa Anna Amdal Fyhn (H) til formannskapet.

LES OGSÅ: Arctic Race håper på Champs-Élysées-stemning i Tromsø

– Alle vil ha Arctic Race

På tross av flere spørsmål knyttet til kostnadene av prosjektet var det et samlet formannskap som stemte for avtalen.

– Alle vil ha Arctic Race of Norway. Jeg mener vi må kunne si ja til arrangementet, men samtidig sette en maksgrense for hvor mye penger vi ønsker å bruke, sier Skogman til iTromsø.