Fornærmede måtte selv varsle politiet om at tiltalte var i landet

Den fornærmede kvinnen i 20-årene varslet selv politiet om hvor den tiltalte (19) befant seg.

I RETTEN: Aktor Tor Børge Nordmo og bistandsadvokat Annichen Rye-Holmboe.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Da kvinnen anmeldte voldtekten i juni i fjor, hadde ikke politiet grunnlag nok for å holde de tre som skal ha utført voldtekten varetektsfengslet. Før DNA-analysene kom tilbake, hadde alle tre forlatt landet.

LES OGSÅ: Fornærmede i gruppevoldtektsaken: – De var vennene mine

– Da vi fikk svaret på DNA-prøvene, besluttet vi å kode om saken til grov voldtekt. Da var det funnet biologiske spor etter tre personer, forklarte politiførstebetjent Ingvild Kanck for retten.

Voldtektssaker skal behandles innen 130 dager. Politiet valgte derfor å sette en del ressurser på saken.

LES OGSÅ: Mann (19) benekter å stå bak gjengvoldtekt

Det var fornærmede selv som varslet politiet om at tiltalte (19) var tilbake i landet. Han hadde da sjekket inn på en folkehøyskole. Politiet tok kontakt med rektoren og fikk bekreftet at han hadde begynt på skolen 20. august. I september, like etter at DNA-analysen forelå, ble den tiltalte pågrepet. Han har sittet i varetekt siden.

LES OGSÅ: Fant tiltaltes sæd – nekter likevel for seksuell kontakt

De to øvrige involverte er etterlyst internasjonalt gjennom Interpol. Det er uklart om de selv vet at de er etterlyste.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter