Aldri før har så mange søkt seg til UiT

UiT opplever nok en gang økende interesse blant søkere.

Illustrasjonsbilde fra UiT  Foto: Petter Strøm

nyheter

7.714 har et studium ved UiT som førstevalg på vårens opptak. Det er en økning på 6,61 prosent. På landsbasis har antall søkere til høyere utdanning økt med 2,7 prosent.

– Årets gode søkertall bekrefter at studiesøkere i Norge er opptatt av faglig kvalitet og

karrieremuligheter når de velger utdanning. Vi har aldri hatt så mange søkere, og vi gleder oss over at veksten kommer flere av studiestedene til gode, sier prorektor Wenche Jakobsen i en pressemelding.

Det er helseutdanningene ved UiT som er de mest populære, tett etterfulgt av lærerutdanningene og fiskerifagene.

Det er de unge søkerne som har UiT på sitt førstevalg. Aldersgruppen 19–23 år utgjør 4.520 av de over 7.000 søkerne. Det er fortsatt folk fra regionen som utgjør flesteparten av førstevalgssøkerne. Utenfor landsdelen finner vi 358 fra Oslo, 301 fra Akershus og 286 fra Sør-Trøndelag.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter