Gruppevoldtektsaken

Ber om fem års fengsel

Aktoratet ber om fem år og tre måneder fengsel mot den tiltalte (19) i gruppevoldtektsaken.

I RETTEN: Aktor Tor Børge Nordmo og bistandsadvokat Annichen Rye-Holmboe.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Ifølge tiltalen skal 19-åringen, som er statsborger i Kenya, og to andre gjennomført samleie med en tromsøkvinne i 20-årene, til tross for at hun var bevisstløs på grunn av sterk beruselse.

– Vi mener det foreligger en grov voldtekt begått i fellesskap. Det foreligger også en del skjerpende omstendigheter. Blant annet at det var venner som utnyttet henne, at det var usikkerhet rundt smitterisiko, og at dette skjedde i eget hjem – hvor man skal føle seg trygg, sier aktor og statsadvokat Tor Børge Nordmo til iTromsø.

LES OGSÅ: Fornærmede i gruppevoldtektsaken: – De var vennene mine

Forsvaret ba om frifinnelse.

Mannen har selv benektet straffskyld. Han mener det ikke har vært noe seksuell kontakt mellom ham og fornærmede, dette til tross for at hans sæd var funnet på en tampong kvinnen brukte samme dag som overgrepet skal ha funnet sted.

LES OGSÅ: Fornærmede måtte selv varsle politiet om at tiltalte var i landet

De to andre som skal ha deltatt i overgrepet er etterlyst internasjonalt via Interpol.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter