Hurtigruten har reiselivsbransjens beste omdømme: – En kjempeinspirasjon

Med 86 av 100 mulige poeng, seiler Hurtigruten inn til reiselivsbransjen beste omdømme.

SCORER HØYT: Konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam, takker gjester og befolkningen langs kysten for at de igjen troner høyt i omdømmemålingen RepTrak. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Selskapene som ble målt i reiselivsbransjen er:
  • Hurtigruten, 86,0 poeng (83,5 poeng i fjor).
  • Widerøe, 84,8 poeng (ny).
  • Flytoget, 81,0 poeng (80,8 poeng i fjor).
  • SAS, 78,5 poeng (78,7 poeng i fjor).
  • Norwegian, 76,7 poeng (75,5 poeng i fjor).
  • NSB, 68,3 poeng (70,7 poeng i fjor).
  • Ryanair, 48,1 poeng (44,6 poeng i fjor).
  • Tall fra RepTrak Norge
nyheter

Det kommer fram i omdømmemålingen RepTrak Norge, som gjennomføres av Apeland og Reputation Institute. Målingen tar for seg omdømmet til de 50 virksomhetene som er mest synlige i Norge.

LES OGSÅ: Går fra TV2 til Hurtigruten

Hurtigruten får i år 86 av 100 poeng i målingen, noe som er en oppgang på 2,5 prosent fra i fjor, skriver Apeland i ei pressemelding. Det er høyest blant bedriftene i reiselivsbransjen, og er kun slått av finn.no av de totalt 50 selskapene som er vurdert.

– Vi vil rette en stor takk til gjestene våre og til befolkningen langs kysten. At tilliten til Hurtigruten øker fra i fjor, er et tydelig signal om at de som reiser med oss nå for alvor merker resultatene av snuoperasjonen vi har gjennomført, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

LES OGSÅ: Han blir ny finansdirektør i Hurtigruten (for abonnenter)

Han trekker blant annet fram fornyelser gjennom matkonseptet Norway’s Coastal Kitchen og oppgradering av skip som noen av årsakene til at Hurtigruten holder seg høyt oppe på målingene.

– For hele Hurtigruten-laget er resultatet av omdømmeundersøkelsen en kjempeinspirasjon i arbeidet med å levere enda bedre, og fortsette satsingen på miljøvennlige løsninger og fremtidens opplevelsesturisme, sier Skjeldam

LES OGSÅ: Konsernsjefen om det nye skipet: – Vi er utrolig stolte

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter