Søker seg inn på fiskeri og havbruk

Ferske tall fra Samordna opptak viser at flere og flere ønsker seg utdanning innenfor fiskeri.

Norges Fiskerihøgskole ved Universitetet i Tromsø.  Foto: Petter Strøm

nyheter

Mer enn 1.500 har Norges fiskerihøgskole på sine søkerlister. Det er en økning på hele 60 prosent fra i fjor, skriver UiT i en pressemelding.

Totalt har 280 studenter sjømatrelaterte fag som sitt førstevalg. Fiskeri- og havbruksvitenskap har en økning på 80 prosent, mens akvamedisin har en 30 prosents økning fra fjoråret.

– Vi er utrolig glade for den økte interessen for studiene ved NFH, forteller dekan ved fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi, Edel Elvevoll, som skulle ønske hun kunne tilby mer enn bare 45 plasser på bachelorprogrammet til fiskeri- og havbruksvitenskap.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter