Toppsjefer stikker hodene sammen på egen konferanse: Blåmandag for ledere

I juni skjer det! Da samles byens ledere for å dele skyggesidene ved det å være sjef.

initiativtakere: Disse står bak Blåmandag-konferansen 12. juni. Fra venstre: Hans Kristian Henriksen og Marianne Telle fra Bedriftskompetanse, salgsdirektør Liv Brandvoll fra iTromsø, Mona Hassfjord fra Vikan Kurs og konferanse, Øyvind Alapnes og Natalie Lorentzen fra Vikan. Foto: John Strandmo 

nyheter

Hotelldirektør Øyvind Alapnes fikk aha-opplevelsen under et lokalt miniseminar hvor «Den vanskelige samtalen» var tema. Nå har en gruppe tatt steget fullt ut og ber kolleger om å snakke åpent ut om det å være leder.

I samme båt

– Utad fremstår vi som perfekte hvor alt går på skinner. Men er det hverdagen, spør Alapnes.

LES OGSÅ: Nå kjøper tromsøfirmaet denne Harstad-bedriften (for abonnenter)

Direktør i Bedriftskompetanse, Marianne Telle, har 17 år bak seg innen lederutvikling.

– Jeg tror alle ledere er i samme båt. De anstrenger seg for å ha staben med seg, de skal skape begeistring, arbeidsglede, entusiasme og i tillegg mestre jobben og hverdagen generelt, sier Telle.

Dele erfaringer

– Da jeg stilte på det nevnte miniseminaret, hadde jeg et titall sjefer med fra hotellet. Da opplevde jeg at samtalene gikk løsere enn ellers – også om det som for mange er tabubelagte områder. Der og da skjønte jeg at dette var noe vi måtte bygge videre på.

Øyvind Alapnes sier at deltakerne ikke skal komme for å lytte, men for å dele erfaringene.

Ikke en flink-konferanse

– Vi skal ikke fremstå som den flinkest, men være ærlige og utdype vanskelige ting. Og forhåpentlig kan det bli gode råd som kolleger kan nyte godt.

LES OGSÅ: Milliardløft for tromsøfirma - sjekk den svimlende summen (for abonnenter)

Initiativgruppen erkjenner at alle sliter med de samme problemene.

– Ingen er tjent med en sjef som lar det skure og gå og som håper at ting går over av seg selv. Det skjer ikke, erkjenner Marianne Telle.

Overmodent tema

Blåmandag-konferansen har som mål at deltakerne åpner seg – fullstendig.

– Dette er et overmodent tema – noe vi ser på interessen bare ett par dager etter at arrangementet ble kjent på Facebook. Så langt har alt fra ledere i barnehager til konsernsjefer meldt sin interesse.

Gode innledere

– Vi blir sikkert nødt til å sette et tak på antall ledere. I motsatt fall vil utbyttet av konferansen ikke bli som forventet. Vi trenger gode arbeidsvilkår for at dette skal bli bra, sier hotelldirektøren.

Blant innlederne på konferansen er bryggeridirektør Harald Bredrup, taxisjef og fotballegende Steinar Nilsen samt organisasjonspsykolog Benedicte Eide.