– Slik påvirker regjeringens satsing Tromsø

I dag la regjeringen fram sin nordområdesatsing.

NORDOMRÅDESATSING: Erlend Svardal Bøe var til stedet da blant annet statsminister Erna Solberg presenterte regjeringens nordområdesatsing. Foto: Privat 

nyheter

I dag la statsminister Erna Solberg, utenriksminister Børge Brende EU/EØS-minister Frank Bakke-Jensen og kommunalminister Jan Tore Sanner fram regjeringens nordområdesatsing i Bodø.

LES OGSÅ: «Ikke et løft for rassikring og etterslep på fylkesvei!»

Ifølge gruppeleder i Tromsø Høyre, Erlend Svardal Bøe, viser planen at Tromsø har allerede en betydelig rolle i arktisk og vil ha det i overskuelig fremtid som arktisk hovedstad.

– Sekretariatet til Arktisk Råd er allerede etablert i Tromsø og regjeringen ønsker nå å opprette en egen tenketanke som skal handle om spørsmål rundt arktisk og havområder. Denne tenketanken skal etableres i Tromsø. Det stadfester Tromsøs rolle som arktisk hovedstad, sier Bøe til iTromsø.

Fem punkter

Regjeringen listet opp fem punkter som er viktige i satsingen fremover. Punktene er «internasjonalt samarbeid», «næringsutvikling», «kunnskap», «infrastruktur» og «miljøvern, sikkerhet og beredskap».

– Innenfor kunnskap har UiT rekordsøkertall og kunnskapen er selvsagt viktig fremover. Innenfor infrastruktur blir E8 gjennom Ramfjorden viktig for regjeringa, hvor det er spesielt viktig å legge til rette for fiskerihavner. I Tromsø har vi mange av dem og regjeringen vil fortsette å satse på sjømat for Norge videre, sier Bøe.

LES OGSÅ: Aldri før har så mange søkt seg til UiT

Tenketanke

Høyre-mannen forteller også at det skal opprettes en tenketanke i Tromsø, som skal diskutere spørsmål rundt havområdene i Tromsø.

– Det stadfester Tromsø som arktisk hovedstad. Vi har Framsenteret og UiT fra før av, men med en tenketanke skal ikke bare regjeringens nordområdesatsing utvikles, men også resten av landets satsing.

LES OGSÅ: 130 millioner til ny industrivei til Breivika havn

Han forteller at vi allerede har sett effekten av tidligere satsinger i nord.

– Regjeringens politikk for Nord-Norge fungerer. Vi ser rekordbevilgninger til infrastruktur, høye søkertall til høyere utdanning og rekordlav arbeidsledighet. Det er bra at regjeringen legger til rette for at Nord-Norge kan utvikle seg videre som landets nye vekstmotor.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter