Da rutetabellen ble fjernet fra busstoppet til bestemoren tok Marita (20) affære

Troms fylkestrafikk har fjernet rutetabellene ved flere av busstoppene i Tromsø. Et av dem var bussholdeplassen til Marita Sandmos (20) bestemor.

Dårlig: Marita Sandmo (20) synes det er dårlig at busstabellene er fjernet fra flere holdeplasser og håper de snart er tilbake.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Laget busstabell: Marita Sandmo (20) laget busstabeller til bestemoren da disse ble fjernet fra bussholdeplassen.  Foto: Tom Benjaminsen

– Bestemor er 82 år og bruker ikke smarttelefon eller datamaskin og får derfor ikke sjekket når bussen går nå som rutetabellene er fjernet, sier hun.

20-åringen ønsket å hjelpe bestemoren. Hun laget derfor rutetabeller så bestemoren skal vite når bussene går.

– Jeg vil ikke at hun skal stå ute og vente på bussen. Særlig ikke nå som det fortsatt er vinter og kaldt, sier Sandmo.

LES OGSÅ: Nå kan du følge med på bussen minutt for minutt

Reagerer på manglende busstabeller

Sandmo reagerer på at rutetabellene har blitt fjernet fra flere av holdeplassene i byen.

– Det er dårlig. Turister og mange eldre bruker ikke appen. De får ikke sjekket når bussen går. Jeg skulle gjerne ha laget rutetabeller til alle besteforeldre og håper de er på plass igjen så fort som mulig, sier hun.

Produserer nye tabeller

Daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones, forsikrer om at rutetabellene vil være tilbake i løpet av mai.

– Sanntidssystemet henter informasjon fra et nytt system, mens rutetabellene hentet informasjon fra et gammelt system. Informasjonen på rutetabellene var feil og derfor var vi nødt til å fjerne dem. En ekstern leverandør produserer nye rutetabeller og vi jobber for at disse skal være på plass til 1. juni, sier han.

I mellomtiden kan rutetabellen bestilles på Toms fylkestrafikks nettside, eller ved å ringe kundetelefonen.

LES OGSÅ: Her er dommen etter ei uke med sanntidssystemet

Troms fylkestrafikk beklager

Bones har forståelse for at manglende rutetabeller kan være en utfordring for mange.

– Vi må bare beklage at vi ikke forutså denne problemstillingen, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter