Advarer jenter mot disse russeknutene: – Direkte livsfarlig

Giftinformasjonen ved Folkehelseinstituttet advarer mot russens drikkemønster, som de hevder kan være direkte livsfarlig for spesielt jenter.

Advarer mot styrtdrikking: Store mengder alkohol inntatt på kort tid kan være livsfarlig, spesielt for jenter. Illustrasjonsfoto: Harstad Tidende  Foto: Picasa

nyheter

Opptil flere russeknuter omhandler det å drikke en viss mengde alkohol i løpet av en gitt tidsperiode.

Det kan ende med en dødelig promille advarer Giftinformasjonen på Folkehelsas nettsider.

– Å styrtdrikke store mengder alkohol er svært farlig. Det er ekstra farlig å drikke på tom mage fordi alkoholen da går fortere over i blodet. Du må varsle medisinsk personell hvis du ser noen som blir dårlig, sier Liv Ingrid Flø Beck, seniorrådgiver på Giftinformasjonen ved Folkehelseinstituttet.

Forskjell på kjønnene

Giftinformasjonen er spesielt bekymret for jentene og forklarer at jenter som regel vil få høyere promille enn gutter dersom de drikker samme mengde alkohol i samme tidsperiode.

– En av grunnene til dette er at alkohol fordeler seg i vannholdig kroppsvev som for eksempel muskelvev. Siden gutter ofte har mer muskler og større kropp enn jenter, har alkoholen mer vann å dele seg i. Hos jenter fordeler alkoholen seg i rundt 50–70 prosent av kroppsvekten, mens den fordeler seg i rundt 60–80 prosent av kroppsvekten til gutter, skriver de på hjemmesiden.

Les mer og se promille-regnestykket til Giftinformasjonen her.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter