Nytt startskudd for bompengedebatten

Snart sendes forslag til bompengeløsning ut på høring.

SNART: Så snart forslag fra fagfolkene er klare skal Tenk Tromsø-leder Ragni Løkholm Ramberg dele dem med offentligheten.  Foto: Christer Pedersen

nyheter

Da starter det som kan betraktes som bompengedebattens del 2: Hvordan skal man innrede byen bomstasjoner og hvilke prosjekter skal prioriteres først.

Debatten om bruk av bompenger og rammen på 8 milliarder kroner er allerede vedtatt. Det samme er en rekke andre momenter:

* Bompengeandelen skal ikke overstige 3,5 milliarder kroner, ellers må pakken reduseres.

* De største pengene mot slutten av perioden for ikke å få for høye finansieringsutgifter.

* Metrobuss.

* I år skal alle skoleveiene kartlegges.

* Gjøre forholdene for gående bedre.

* Sammenhengende nett for syklende og gående.

LES OGSÅ: Slik svarer Samferdselsdepartementet på bruk av drivstoffavgift i stedet for bompenger

Vil starte debatt tidlig

Tenk Tromsø-leder Ragni Løkholm Ramberg (Ap) skal om ikke lenge offentliggjøre et forslag laget av administrasjonene i fylket og kommunen, samt veivesenet.

– Når jeg får den, blir den offentliggjort for å få en tidlig start på debatten. Hovedtrekkene er allerede kjente, men djevelen er som kjent i detaljene, sier Ramberg.

LES OGSÅ: Demonstrerte mot det de kaller politikernes feighet

Usikker forhandlingsstart

Rammene i avtalen er et utgangspunkt i forhandlingene om en bymiljøavtale med departementet.

– Staten vil være opptatt av at vi tiltakene skal nå nullvekst i biltrafikken, sier Ramberg.

Foreløpig er det uklart når forhandlingene med staten kan begynne.

– Forhandlingene med Oslo tar lengre tid enn først antatt. Tromsø er et stykke ned på lista. Samtidig bestemmer vi en del av progresjonen selv. Vi har et vedtak i februar om bruk av bompenger som finansiering, samt andre rammevilkår. I juni skal kommunestyret vedta første del av planen, sier Ramberg.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter