Sandberg inviterer til folkemøte: – Vil styrke Nord-Norge

Fiskeriminister Per Sandberg ønsker å diskutere og informere om pliktsystemet.

FOLKEMØTE: Per Sangberg (Frp) inviterer til folkemøte. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

I den anledning inviterer han til folkemøte i foajeen til fiskerihøgskolen på UiT – Norges arktiske universitet.

–  Mitt håp er at vi under dette møtet kan ha en faktabasert diskusjon. Her vil jeg redegjøre for hvorfor regjeringens forslag om å fjerne pliktene vil styrke Nord-Norge. Det er bred enighet om at vi har et pliktsystem som ikke gagner Nord-Norge. Regjeringens forslag vil tjene kystsamfunnene bedre enn pliktene har gjort, sier Sandberg i en pressemelding.

På torsdag

Folkemøtet finner sted torsdag 27. april klokken 19:00.

– Regjeringen vil ha trygge arbeidsplasser i denne næringen. Da trenger vi en lønnsom sjømatindustri, og det vil våre forslag bidra til. Jeg har respekt for at ikke alle er enige i dette, men jeg håper at vi gjennom folkemøtet kan få alle fakta på bordet. Og jeg håper så mange mulig møter opp for å diskutere denne viktige saken, sier Sandberg.