I fjor gikk stipendene på 25.000 kroner hver til Ramona Eriksen (bryting), Adam Ismael Wenham (svømming), Fredrik Vaeng Røtnes (kappgang) og Vilde Fjelldal (fotball).

Jakter nye talenter

Nå er MSM på jakt etter fire nye talenter som har utmerket seg innen sin idrettsdisiplin som kan motta hvert sitt stipend, og trenger hjelp fra publikum for å finne kandidater.

– Interessen for løping er stor og økonomien i stiftelsen MSM er solid. Stiftelsens styre ønsker å gi fire unge talent i etableringsfasen hvert sitt stipend på 25.000 kroner. Hensikten med stipendet er å motivere til ungdom til å sats videre på en idrettskarriere. Vi håper på mange gode forslag til kandidater, forteller daglig leder i stiftelsen, Nils I. Hætta i et presseskriv.

Ung og nordnorsk

Stipendene gis til yngre utøvere og som har utmerket seg innen sin idrettsdisiplin. Utøveren skal kunne vise til regionale og/eller nasjonale plasseringer innen sin idrett.

– Kandidatene kan nomineres av folket, sitt lag og sin krets. Etter fristen for nominering vil en jury plukke ut et finaleheat og til slutt vil stemmene fra folket sammen med en jurys stemmer avgjøre hvem som tildeles MSMs idrettsstipend i 2017, sier Hætta.

Forslag sendes inn via Facebook siden til Midnight Sun Maraton og nominasjonsfristen er 15. mai. Selve maratonet arrangeres i år lørdag 17. juni.

Kriteriene for idrettsstipendet:

  • Idrettsstipendet deles ut til en enkeltutøver fra landsdelen, som vil si Nordland, Troms og Finnmark.

  • Kandidaten må være i alderen 15 (fylt i 2016) til 20 år

  • Kandidaten må være medlem av et idrettslag i Nord-Norge, tilhørende Norges idrettsforbund.

  • Kandidaten kan bare motta stipendet en gang

  • Kandidater som er midlertidig bosatt andre steder, for eksempel studenter, er fullverdige kandidater.