Disse skal designe nordbyen

Det er Arkitektkontoret LPO som skal utvikle den nye bydelen på Vervet.

Sjøbad: I forslaget fra LPO ønsker de å etablere et sjøbad i forlengelse av Slippen. Foto: LPO. 

nyheter

Fire arkitektkontorer deltok i konkurransen om å bli samarbeidspartner for utviklingen av bydelen. Valget har nå falt på LPO. Arkitektkontoret står blant annet bak Vulkan og Sørenga i Oslo.

– Vi er utrolig glad for å ha vunnet og gleder oss til jobben. Det å kunne gjøre byen flottere og bedre for dem som bor i byen er noe vi ønsker å bidra til, og noe vi tror vi er gode på. Vervet er et veldig viktig område for byen å få utviklet, sier sivilarkitekt og partner i LPO Arkitekter, Lars Haukeland, i en pressemelding.

Leder for evalueringsgruppen som valgte ut LPO, Gisle Løkken i 70°N arkitektur, begrunner valget i en pressemelding:

– LPO har levert et godt, fremtidsrettet og gjennomarbeidet forslag som løser mange av de utfordringene som ligger i Oslo.

Byggingen av Vervet er fortsatt i en tidlig fase.

– Vi gleder oss til å fortsette utviklingen av Vervet med LPO. Målet vårt er å skape en levende og mangfoldig bydel som skal være attraktiv og spennende for alle i Tromsø, ikke bare for dem som bor der, sier salgsleder for Vervet, Vibeke Pedersen i en pressemelding.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter