Vannrør sprakk - Vann og avløp beklager situasjonen

Flere husstander på Tromsøya skal ha fått vann inn i husene etter en feil på en ventil. Vann og avløp beklager sterkt etter hendelsen.

Henning Breivik i Vann og avløp jobber med å fikse lekkasjen i Grønlandsveien  Foto: John Strandmo

nyheter

OPPDATERING: Vanntrykket i ledningsnettet skal nå være senket og under kontroll. En reduksjonsventil i Røstbakken skal være grunnen til problemene tidligere i dag, melder Vann og avløp på sine nettsider.

De anbefaler å ta kontakt med rørlegger dersom sikkerhetsventilen fortsatt lekker. Vann og avløp skriver videre:

– Hos noen abonnenter er det blitt vannskader ved at vann har rent ut på gangen eller andre tørre rom fordi det ikke er fall til sluken eller fordi dørstokken ut til gangen er veldig lav. Noen abonnenter har også varmtvannstanken i kjøkkeninnredningen uten at det er montert slange til avløp. Disse abonnentene som har fått vannskade i gulv må ta kontakt med sitt forsikringsselskap. Vann og avløp beklager sterkt situasjonen som har oppstått.

Et vannrør sprakk

Et vannrør skal ha sprukket i Grønlandsveien fredag. Vann og avløp er på stedet for å utbedre skaden og håper å få det fikset ila ettermiddagen. De vet ikke foreløpig hvordan denne lekkasjen og vanntrykk-problemene i leilighetene i området henger sammen.

Tromsø kommune ved Vann og avløp melder at enkelte abonnenter sliter med høyt vanntrykk i området Fagereng og Vangberg på sørøya.

- Enkelte abonnenter har i den siste tiden opplevd at sikkerhetsventilen på varmtvannsberederen har sluppet ut luft og vann. Dette er normal funksjon for sikkerhetsventilen når trykket i vannledningen blir høyere enn sikkerhetsventilens innstilling.  Hvis sikkerhetsventilen fortsatt lekker må autorisert rørleggerfirma kontaktes. Abonnenter som de siste dagene har fått skade på sin bolig må kontakte sitt forsikringsselskap, skriver Vann og avløp på kommunens hjemmeside per klokka 14.45 torsdag.

Skulle vært fikset i går

Fred Holt, som bor i et sameie med 20 leiligheter på Fagereng, sier de har hatt store problemer det siste døgnet, og at de enda sliter fredag.

- Det har sprutet vann opp gjennom ventiler på både bad og kjøkken i flere av leilighetene her i sameiet. Vi fikk beskjed om at det skulle være fikset i går, men har hatt nye problemer i dag, sier Holt til iTromsø.

- Jeg er bekymret for om folk som ikke er hjemme får stengt av vannet. Det kan tross alt bli ganske store skader.

iTromsø har ikke fått kontakt med Vann og avløp for en kommentar foreløpig. VA-sjef Geir Helø er på stedet, men hadde ikke tid til å prate med media.