Tromsøpolitiet vil ikke være strengere med russen i år

Strengere alkoholregler for russen vil ikke ha betydning i Tromsø.

GENERELT STRENGE: Tromsøpolitiet sier de er generelt strenge når det gjelder alkohol og russen.   Foto: Illustrasjonsbilde

nyheter

– Vi er generelt strenge når det gjelder alkohol og russen, og vi kommer ikke til å legge oss på noen ny linje, sier Anita Hermandsen, stasjonssjef på Tromsø politistasjon.

Strengere sjenkeregler

Det er politidirektoratet som har skjerpet inn sjenkereglene og ikke lenger tillater russen å drikke alkohol på offentlige arrangementer. I Tromsø er det ingen offentlige russearrangementer, noe stasjonssjefen etterlyser.

– Natt til 1. mai skulle gjerne vært mer organisert med gjerder og vakter, sier hun.

De samme reglene

Hvert år samles tromsørussen i Telegrafbukta natt til 1. mai. Her innrømmer Hermandsen at politiet kanskje ikke alltid har vært strenge nok.

– Der har vi kanskje vært litt lempelige, sier Hermandsen, og fortsetter:

– De samme reglene gjelder for russen som for resten av Tromsøs befolkning. Vi kommer til å være til stede og slå ned på dem som er overstadig berusa og ikke klarer å ta vare på seg selv.

Noen tusenlapper

Russ som blir tatt i å drikke offentlig risikerer anmeldelse og bot.

– Vi gir som regel en advarsel først og ber vedkommende kaste drikken sin. Forholder ikke vedkommende seg til dette kan det resultere i en anmeldelse og en bot på noen tusenlapper, sier Hermandsen