Russebiler til over 500.000 kroner – Vi er kremen av russ

Ved Tromsdalshallen var det søndag kveld duket for russedåp for Tromsdalen VGS-elevene. Vi forhørte oss med russen hva de forventet av årets russefeiring.

RUSS 2017: Feiringen i Tromsø er i gang. Alle foto: Daniel Lilleeng 

nyheter

Musikken var høy, og stemningen god da iTromsø ankom Tromsdalshallen søndag kveld. Russen ga tydelige tegn på at de gledet seg til den kommende måneden.

Dyr affære

Det virket som om pengene har sittet løst for Tromsørussen i år.

– Vi har brukt litt over 60.000 på bilen, men det føler jeg det er verdt, sier Sander Solborg Ottesen (18) på bilen Chicago 2017 til iTromsø. Bilene som var samlet søndag kveld hadde en samlet verdi på over 500.000 norske kroner.

Sikkerhet i fokus

–  Selv om det var fest som sto i fokus var russen tydelige på at de tar forhåndsregler.

–  Vi er en bil med tre gutter og tre jenter, og guttene passer litt ekstra på oss jentene i russetiden. Vi har også tatt vaksine mot hjernehinnebetennelse for en måned siden. Det er viktig for oss å være trygge selv om vi skal ha det gøy, sier Ingvild Emilie Østgård(18) fra bilen Tropical Twist 2017

Høy selvtillit

På bilen Freewood 2017 var det ingen tvil om hva målet med russetiden var.

–  Vi skal ha det gøy de neste tre ukene. Så lenge man har det moro uten at det går ut over andre synes jeg ikke det skal være noe problem, sier Peter Hjort(18) Til iTromsø.

– Vi har brukt nærmere 100.000 på bilen, så det er en skikkelig russebil. Det er ingen tvil om at vi er kremen av russen i Tromsø, sier kameraten Øyvind Hanssen (18).