Politiet om LO-saken:

– Etterforskningen er avsluttet

LO-styret ble i februar ble anmeldt av ni egne medlemsforeninger, og politiets etterforskning er nå avsluttet.

Påtaleleder: Einar Sparboe Lysnes bekrefter ovenfor iTromsø tirsdag formiddag, at en potensiell tiltalebeslutning er nært forestående.  Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

Politiadvokat Stine Melbye Sørensen vil ikke uttale seg om saken, som førte til at hele styret av LO i Tromsø ble kastet, etter at daværende leder Ronny Johansen ikke kunne redegjøre for et pengebeløp på 277.000 kroner.

Troms politidistrikts påtaleleder Einar Sparboe Lysnes bekrefter allikevel ovenfor iTromsø tirsdag formiddag, at en potensiell tiltalebeslutning er nært forestående.

– Etterforskningen av saken er avsluttet. Nå gjenstår et møte mellom etterforsker og påtalemyndighet, sier påtalelederen.

Les alt om LO-saken her.

Vil fokusere på valget

I mars ble Kim Guttormsen valgt til ny leder av LO i Tromsø. Guttormsen er ordknapp om rotet hans forgjenger har etterlatt, men innrømmer at det har kostet å «stå midt oppi det hele».

– Jeg tar ikke stilling til det forrige styret. Mye av arbeidet siden jeg overtok, har bestått av forberedelser til 1. mai, og å få full oversikt over kontaktinformasjonen til medlemsforeningene, samt sørge for at den er oppdatert, sier lokallagslederen.

– Hvordan skal LO i Tromsø sin troverdighet ovenfor egne medlemmer gjenopprettes?

– Jeg føler at det nåværende styret har tillit, etter signaler fra våre medlemsforeninger. Jeg ønsker å se fremover, og det er valgår – der vi får en del å jobbe med.

LES OGSÅ: Kim (29) har tatt styringen i LO i Tromsø (for abonnenter)

NYVALGT Leder av LO iTromsø: Kim Guttormsen.  Foto: Ronald Johansen

Regnskapene fortsatt hos politiet

Guttormsen ønsker ikke å uttale seg om økonomien til LO i Tromsø, på nåværende tidspunkt.

– Regnskapene ligger fortsatt hos politiet, så jeg har ikke full oversikt, forklarer han.

Lokallagslederen jobber fortsatt som hovedverneombud i Tromsø kommune, og tar seg av arbeidet i LO på kveldstid.

– Læringskurven har vært bratt, og jeg har egentlig fungert som altmuligmann. Jeg er glad for at Erik Jørgensen i Fagforbundet har gjort jobben som leder for 1. mai-komiteen. Han har vært en god støtte, avslutter Guttormsen.