Tiltalt for uaktsomt drap etter dødsulykken på E8

I morgen starter rettssaken mot sjåføren av semitraileren som var involvert i dødsulykken på E8 i fjor.
nyheter

I mars i fjor omkom 52 år gamle Hilde Heika i en ulykke på E8 ved Hundbergan. En semitrailer sakset og kolliderte med to motgående personbiler.

I morgen må sjåføren av semitraileren, en kvinne i 20-årene, møte i Nord-Troms tingrett tiltalt for uaktsomt drap.

Ifølge tiltalen hadde kvinnen for høy hastighet og mistet kontroll over semitraileren.

Kvinnen er også tiltalt for å ha påført en mann betydelige og langvarige skader, samt skadet sjåføren av den andre personbilen som var involvert i ulykken.

Tiltalen har en samlet strafferamme på over seks års fengselsstraff. Det er satt av to dager til rettssaken som starter onsdag 3. mai.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter