Vil ha dine innspill for å fylle tomme sentrumslokaler

Som et bidrag til å fylle tomme sentrumslokaler med aktiviteter inviterer Byutvikling til temamøter om sentrum. Plansjefen er først i ilden.

INVITERER TIL BYLAB: Byutviklingssjef Mette Mohåg (fra venstre), næringssjef Magne Amundsen, arkitekt Anniken Romuld og vikarierende prosjektleder for Levende Lokaler, Marianne Lucie Skuncke. Foto: Kjetil Vik 

nyheter

Bylab/Forum for byutvikling er tittelen på lunsjmøteserien som starter torsdag og varer ut neste uke.

Møter i lunsjen

– Det er bare å ta med matpakken å komme, vi serverer kaffe. Dette er en spontanhappening etter at Bård Sverdrup var så sjenerøs å stille de tomme lokalene til disposisjon, sier byutviklingssjef Mette Mohåg.

De åpne møtene foregår i beste lunsjtid, fra klokken 11.30 til 12.30 i Storgata 108, vis av vis Verdensteatret.

Vårscenefest er akkurat ferdig med bruken av lokalene, nå står altså kommunens ansatte på rådhuset klare til å ta dem i bruk. Først må bare lokalene få seg en omgang maling og møbleres, før Bylab-møtene kan starte.

Møter folk på annen arena

Plansjef Per Hareide er den første som skal innlede til bydebatt nord i Storgata. «Handel i sentrum» er tittel på hans innledning. Det er ikke avklart hvem som skal i ilden på fredag, men mandag skal kommunens næringssjef, Magne Amundsen, snakke om «Hvordan skape en god by?».

Hvert lunsjmøte får et nytt tema om byen. Byutviklingssjefen skal snakke om «Omsorg og omtanke for sentrum» når hun tar lunsjen i Storgata 108.

– Kommunen så på dette som en mulighet for å komme seg ut og være på en annen arena. Vi håper folk vil komme og snakke med oss. Vi ønsker å ha folk med på utvikling av byen, og disse lunsjmøtene blir som en slags medvirkningsprosess.

Humorforestillinger

Det er imidlertid ikke bare på dagtid det blir aktiviteter i Storgata 108. En rekke kveldsaktiviteter står på programmet fremover.

Dyrk Tromsø ha plantekvelder og forelesning, det blir flamencokvelder, Tangoklubben skal inn, og The Band Called Oh! skal ha releasekonsert der.

I neste uke og uka etter blir det humorforestillinger med «To Tøvate Tøtta».