Mandag ettermiddag lokker hun med varme pølser og kaffe til alle dem som vil gjøre innsats til fellesskapets beste.

Pølsemiddag

Ordføreren stiller opp sammen med blant annet ASVO, Bydrift, Brann og redning, Remiks, TIL, Sentrumsforeningen og Visit Tromsø, for å få byen til å skinne i vårsola. Hun håper også mange andre stiller opp og tar i et tak.

– Vi serverer pølse og kaffe fra klokken 15.30 på mandag, da slipper folk å dra for å spise middag. Vi oppfordrer ellers folk til å rydde egen eiendom og i gatene rundt. Det blir så mye koseligere når der er ryddig, sier Røymo.

Plukk med ordføreren

PLUKK MED ORDFØREREN: Dersom noen har ei høne å plukke med ordfører Kristin Røymo, blir det mulig å snakke med henne samtidig som det plukkes søppel og skitt i byen.

I tillegg til mat og drikke lokkes det også med gavekort fra Sentrumsforeningen og TIL-billetter. Ordføreren stiller seg for øvrig til rådighet for dem vil snakke med henne.

– I tillegg til å plukke søppel kan jeg plukke opp gode innspill. Jeg er tilgjengelig under ryddedugnaden, sier hun.

Remiks og kommunen utfordrer også bydelene til å gjøre en innsats i forbindelse med vårryddingen. Skoleklasser, idrettslag, foreninger og korps kan søke kommunen om tildeling av rode, og får 5.000 kroner for innsatsen.