Får tomtefesteavtale:

Skal bygge nytt kattehus

Dyrebeskyttelsen får – troligvis – en 40-årig tomtefesteavtale med kommunen slik at man kan bygge nytt hjelpesenter for katter.

SKAL RIVES: Dagens avlastningshjem for katter er for smått og nedslitt – og nå håper Dyrebeskyttelsen i Tromsø at man skal ha nytt hus allerede fra i høst. 

KATTER: Hege Foshaug – nærmest – sier at det meste nå er på plass for å få bygd nytt kattehus ved Prestvannet. – Vi har finansieringen på plass, og håper nå på at kommunen godkjenner en festeavtale for tomta, sier hun. 

nyheter

Formannskapet skal behandle saken om festeavtale for kommunens tomt like ved Prestvannet der Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø har sitt nåværende hjelpesenter.

Organisasjonen har holdt til i den gamle barneparken helt siden 2012, men nå er en flytt på gang.

Kummerlige forhold

– Lokalene er for små og de er veldig nedslitt. Vi trenger å få bedre forhold, sier Hege Gausdal Foshaug, nestleder i Dyrebeskyttelsen i Tromsø.

Dagens bygg er heller ikke spesielt egnet for å huse kattene som trenger nødhjem.

– De nye lokalene vil være bedre tilpasset vår virksomhet – i tillegg vil vi kunne bygge møterom og andre fasiliteter for de frivillige, sier Foshaug.

150 kvadrat

Om politikerne i formannskapet går inn for festekontrakten som administrasjonen foreslår vil Dyrebeskyttelsen kunne sette i gang arbeidet med å bygge nytt bygg.

– Vi planlegger å bygge et anlegg på cirka 150 kvadratmeter, sier Foshaug.

Det gamle bygget må derimot rives – selv om Dyrebeskyttelsen gjerne hadde beholdt det.

– Vi ønsket i utgangspunktet at vi skulle kunne bruke det som kaldlager for utstyr, høy og tørrfor til dyrene. Det må vi nå få tegnet inn i den nye bygget, sier Foshaug

Tre millioner kroner

Den veldedige organisasjonen har finansieringen av det nye huset stort sett på plass.

Oppsparte midler og støtte fra Dyrebeskyttelsen Norge sentralt gjør at man har tre millioner kroner å rutte med.

– Vi har spart og samlet inn én million kroner selv, og vi får to millioner kroner i støtte fra sentralt hold. Dessuten så har vi søknader ute hos andre, sier Foshaug.

Innflytning før jul

Om politikerne godkjenner tomteavtalen – og de nødvendige søknadene i kommunen går gjennom – håper Foshaug at man skal kunne komme seg under tak i løpet av høsten.

– Vi skal bygge etter hyttestandard fordi det er billigere, og vi vil likevel kunne få brukstillatelse siden ingen mennesker skal bo i huset – og håper på å komme i gang med arbeidet allerede nå i sommer. Så vi har som mål å flytte inn i nytt hus før jul, hvis alt klaffer, sier hun.