Søker kandidater til økomatpris

For femte året på rad deler fylkesmannen ut Nordnorsk økomatpris, og de trenger dine forslag for å finne ut hvem som fortjener premiepotten på 50.000 kroner.

VINNERE: Forsvaret Indre Troms i Målselv kommune ble tildelt prisen i 2016 for deres arbeid med å inkludere økologiske produkter til soldatene. Foto: Forsvaret Indre Troms 

nyheter

Personer eller organisasjoner som er ekstra gode på å jobbe med norsk, økologisk mat kan vinne Nordnorsk økomatpris. Det er fylkesmennene i Troms, Finnmark og Nordland som står bak prisen, og den har som mål å rette oppmerksomheten mot økologisk mat, samt inspirere til økt produksjon.

LES OGSÅ: Vil gjøre matsvinn til matvinn

Spesiell innsats

– Vi vil hedre noen som har gjort en spesiell innsats for produksjon, salg eller bruk av økologisk mat fra landsdelen, sier Marianne Vileid Uleberg hos Fylkesmannen i Troms.

LES OGSÅ: Nå har bokna­fisken deres fått denne eksklusive æren (for abonnenter)

I en pressemelding opplyser Fylkesmannen at innsatsen for eksempel kan være gjennom varehandel, restaurantdrift, forskning, formidling, veiledning, kunst, videreforedling av produkter eller produksjon.

LES OGSÅ: Lager mat av søppel: – Vi er i starten av en grønn bevegelse (for abonnenter)

Send inn forslag

Kandidatene bør ha tilknytning til landsdelen, Debio-godkjenning og tilfredsstille formelle bransjekrav. Kjenner du noen som fortjener å smykke seg med prisen? Da kan du sende inn ditt forslag til Fylkesmannen. Fristen er 15. juni.